O prajitura foarte interesanta ca si compozitie pentru ca este defapt un cheesecake+blat de nuca+crema. Este o prajitura de sarbatoare pentru ca necesita mai multe ingrediente dar se face usor si sunt convinsa ca o sa o gasiti delicioasa.
Ingrediente:
Cheesecake:
- 600g branza de vaci
- 250g zahar
- 6 oua
- 1/2 lingura de faina
- 1/2 lingura de amidon
- 125g unt
- 1 lingurita de praf de copt
Blat de nuca:
- 5 oua
- 100g nuca macinata
- 100g zahar
- 80g faina
- 50g amidon
- 1 lingurita praf de copt
- 100ml ulei
Crema:
- 500ml lapte
- 5 linguri faina
- 2 plicuri zahar vaniliat
- 100g zahar pudra
- 250g unt sau margarina
1. Preparam blatul de cheesecake: mixam bine untul cu zaharul ( cam 5 minute), adaugam galbenusurile pe rand mixand mereu apoi branza si faina amestecata cu amidonul si praful de copt. La sfarsit adaugam albusurile batute spuma si amestecam usor cu o spatula de lemn.
Coacem intr-o forma de 25x30cm tapetata cu hartie de copt, 30 min la 180g C.
Lasam sa se raceasca bine apoi rasturnam pe un fund de lemn. Atentie blatul trebuie sa fie rece rece altfel se rupe.
2. Pentru blatul de nuca mixam albusurile spuma si apoi adaugam zaharul. Mixam pana se dizolva si apoi adaugam treptat galbenusurile si faina amestecata cu nuca, amidonul si praful de copt. La sfarsit adaugam uleiul.
Coacem ori un blat pe care il taiem in doua ( eu l-am copt la 180g C timp de 10 min. Pentru mai multa siguranta faceti proba cu scobitoarea), ori doua foi, ori o foaie mare pe care o taiem in doua.
Eu am norocul ca tava de la aragaz sa fie dubla ca dimensiune cu tava de prajituri si atunci am copt o singura foaie pe care am taiat-o in doua.
3. Pentru crema amestecam laptele cu faina, zaharul si zaharul vaniliat. Punem amestecul la foc mic si amestecam mereu pana se ingroasa ca si o budinca. Lasam sa se raceasca si adaugam treptat untul mixand mereu. Obtinem o crema fina.
Asamblam prajitura; blat, 1/2 din crema, blatul de cheesecake ( atentie cum il manevrati sa nu se rupa), crema, blat de nuca.
Deasupra lasati putina crema, o intindeti si presarati nuca. Eu am preferat sa las blatul asa.
Tineti prajitura la rece minim 3-4 ore apoi o taiati cu un cutit trecut prin apa calda.
Este delicioasa si o puteti face si sub forma de tort (iese destul de inalta cam de 3 degete).
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
E foarte bună. Am făcut-o ieri.
Ma bucur ca ti-a placut :)