Pentru ca am ramas datoare cu reteta de prajitura o postez, cu mentiunea ca nu am decat 3 fotografii … reteta ii apartine lui Laura si am preluat-o de aici.
Ingrendiente:
1 kg prune
400 g faina
4 oua
250 unt sau margarina
1 praf de copt
1 budinca de vanilie
250 g zahar de preferinta pudra
200 ml lapte ( in reteta scria 100 )
1/2 lingurita esenta de rom
3 linguri nuca de cocos
3 linguri zahar tos
1 lingurita scortisoara macinata
Incingem cuptorul la 180 grade.
Curatam prunele de samburi si le lasam sa se scurga pe un servet.
Untul se freaca bine cu zaharul , se adauga esenta de rom si treptat cate un ou. Separat amestecam faina cu praful de copt si budinca. O adaugam la amestecul de unt , alternand cu laptele. Aluatul trebuie sa fie destul de tare , sa nu curga.
Il punem intr-o tava mare de aragaz , tapetata cu hartie de copt .
Prunele le taiem in doua sau patru si le amestecam cu nuca de cocos, zaharul tos si scortisoara.
Le punem deasupra pe aluat si bagam prajitura la cuptor.
Am lasat-o 30 de minute, am facut proba cu scobitoare si era coapta.
Lasam sa se raceasca putin, o pudram cu zahar si servim.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
arata tare imbietor!
merge si cu alte fructe, nu?
Amalia, fain ca ai probat prajitura si mai ales ca ti-a placut!
Ai scris ca ai pus mai mult cu 100 ml de lapte, da este OK: ma gindesc ca asa ti-a iesit blatul ceva mai pufos.Mie mi-a fost teama sa-l las mai pufos, deoarece prunele de mine folosite, au fost foarte suculente si astfel sucul care iesea din ele si intra in blat , facea prajitura prea moale.
Dar cum retetele nu sint batute in cuie, este normal sa le adaptam la necesitatile personale.
Amalia,"Felicitari" pentru prajitura, sa va fie de bine si o saptamina plina de scuccese!
"Succese EXTRA" , in privinta camerei foto!
Cu prietenie
Laura S.
Foarte bine arata prajitura ta!
Bine ai venit din vacanta!
Multumeeesc va pup, sper sa revin rapido acum de cand s-a stricat camera parca nu-mi vine sa mai fac mancare :(.
Ce dimensiuni are tava pe care ai folosit-o? Va trebui sa pregatesc o prajitura pentru un party de 20 de persoane si vreau sa stiu cam de cate ori sa inmultesc cantitatile si in ce tavi sa coc prajitura ca sa aiba tot poporul ce manca.
Monica tava are dimensiunile 26×42 putin mai ingusta decat tava de la aragaz . Spor la prajiturit!
Ca a l'air très bon. Bravo!
Fino ! Obožavam šljive :)
Amalia, eu o perioada nu mai vreau sa prajituresc. Am devenit supraponderala :( ! Prin urmare, cateva retete gustoase cum stii dar dietetice ne poti propune?
Adrianan vezi pe la salate eventual sau la preparate cu legume :).
Amalia arata tare bine prejitura ta cu prune, felicitari maxime! ;)
Hola Amalia,siento lo de tu camara…y esta tarta es absolutamente deliciosa!!! un besito
mm ce prajitura delicioasa
Salut,
Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult – aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef
Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.
Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.
Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".
Toate cele bune,
Vincent
Petitchef
ce as manca si eu o bucatica
Florena multumesc :).
Gracias, esperamos resolver tan pronto como la cámara.
Looks great!
Amalia
Hmmmmmm ce bine arata! De miros si gust ce sa mai zic. Trebuie incercata. Multumesc Amalia pentru reteta.
vroiam doar sa intreb pe unde ma opresc prin Marasti sau Manastur sa mananc prajituri…?! :)
Prin Manastur :))).
ceau esti interesata de un link exchange?
Am revenit… pe blogul meu te asteapta un premiu cu drag, sper sa-l ridici cand ai timp Amalia!Te sarut!
hi draga mea !:) sunt incepatoare si asa ca tot ma uit pe la voi fetelor …sunteti fff inspirate ma bucur si aveti retete ff delicioase …
Hmmm arata bine da parca niste gombote cu prune…
Hey! Super blog, e cel mai interesant lucru pe care l-am gasit pe net in ultimele luni. Suuuper retetele, am incercat vreo 4 deocamdata si…am de gand sa perseverez :D. Multumesc mult pt efort…and keep on cooking.
Monica (Iasi)
Hallo Amalia,
super fainä Präjiturä ai fäcut. Compliment mare.
Si eu fac Teigul mai moale ca si Tu ,
iese asa Präjitura tare fragedä si asa le place la Fetele mele.
Präjiturä cu Prune este de neegalat. Gustul äla dulce-acrisor este de Vis.
Minuant..
Multe Salutäri din Nürnberg
Jacob
Draga Amalia, pentru ca aceasta reteta dupa cum ai citit la mine pe Blog se numeste
>>PRAJITURA CU PRUNE a la LAURA S.<<
,deci este o reteta "personala" care as dori sa si ramina.De aceea te rog sa o denumesti cum am denumit-o eu.
Cu speranta ca ma vei intelege , iti ndoresc o dumineca placuta in continuare!
Laura S.
Draga laura nicio problema, am schimbat denumirea :) Te pup si numai bine !
Salut Amalia MULTUMESK MULT DE RECETA E TARE GUSTOASA SI PLINA DE SUKUL PRUNELOR.ARE SI O KULOARE PLAKUTA.
Cu drag Stela, sper sa mai incerci si alte retete :).