Aceasta prajitura o cunosc de multi ani, insa ideea de glazura cu Fanta nu ma incanta deloc, ca atare, nu am incercat-o niciodata. Pana acum, cand piciul meu mai mare m-a tot batut la cap sa-i fac prajitura cu glazura de portocale. Asa ca m-am conformat dorintei lui arzatoare si am preparat prajitura Fanta. Sa stiti ca chiar mi-a placut. Este dulce acrisoara si se face foarte repede, atat ca trebuie sa stea mai multe ore la frigider.
Eu am inlocuit branza de vaci cu ricotta si la glazura am pus suc de portocale, iar praful de budinca l-am inlocuit cu amidon.
Ingrediente pentru prajitura:
Pentru blat:
- 6 oua
- 120 g zahar
- 50 ml ulei
- 80 g faina
- 20 g cacao
- 1 lingurita cu varf cu praf de copt
- un praf de sare
- vanilie
Pentru crema:
- 250 g unt 82% grasime
- 150 g zahar pudra
- 400 g crema de branza tip Philadelphia (puteti inlocui cu branza de vaci mai grasa, ricotta)
- esenta de vanilie
Pentru glazura:
- 100 g zahar
- 60 g amidon
- 800 ml suc de portocale
Cum preparam prajitura Fanta?
1. Preincalzim cuptorul la 180g C.
2. Amestecam faina cu cacao si praful de copt. Cel mai bine ar fi sa le cerneti.
Mixam ouale cu zaharul, putina sare si esenta de vanilie pana amestecul creste in volum. Adaugam uleiul apoi faina amestecata cu cacao si praful de copt si amestecam usor cu o spatula pana se incorporeaza. Compozitia o sa fie mai moale dar nu va speriati, creste bine la cuptor si este foarte pufoasa.
Turnam aluatul intr-o tava de dimensiuni 22x32cm in care anterior am pus hartie de copt si coacem timp de 35-40 minute. Pentru mai multa siguranta faceti testul cu scobitoarea.
Lasam blatul sa se raceasca in tava.
2. Pana se raceste preparam crema; mixam bine untul moale cu zaharul pudra si esenta de vanilie apoi adaugam ricotta (in cazul meu) si amestecam tot cu mixerul.
Intindem crema peste blat si dam prajitura la rece pana preparam glazura.
3. Pentru glazura amestecam amidonul cu zahar si adaugam treptat sucul de portocale. Daca aveti suc proaspat, foarte bine, daca nu, puteti folosi si cumparat, cum am folosit eu, si anume, Santal.
Punem craticioara la foc mic si amestecam mereu pana se ingroasa. Lasam sa dea cateva clocote (fara frica, cu amidon nu se intampla nimic) apoi lasam sa se raceasca. Ca sa nu se formeze o pojghita groasa deasupra punem folie de plastic peste glazura. Cand este rece (atentie, sa nu uitati de ea) o turnam peste prajitura.
Tinem prajitura la rece 4-5 ore sau cel mai bine de seara pana dimineata.
Taiem felii si servim. Noua ne-a placut foarte mult.
Reteta am reluat-o de pe blogul Retete fel de fel.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Este o prajitura buna,place tuturor.
la ingredient apare ulei dar la modul de preparare nu.Cand se pune cei 50 ml de ulei?
Am completat in reteta, dupa ce se mixeaza ouale.