Prăjitură fără coacere cu biscuiți și cremă

 

Iubesc prăjiturile tradiționale dar și cele nou venite, pentru că sunt mare amatoare de dulciuri indiferent care sunt acestea. Înainte de a avea copiii preparam prajituri mai migaloase, pentru ca desigur aveam mai mult timp la dispozitie, acum ma rezum de cele mai multe ori la retete simple si daca se poate cat mai rapide. Cum este cea din cazul de fata, o prajitura incropita rapid , fara coacere si fara prea multa bataie de cap. Desi am preparat-o la nimereala ca sa zic asa, fara o reteta anume, a iesit o prajitura exceleta, cremoasa, foarte gustoasa. Initial am vrut sa coc un blat dar pana la urma am renuntat la idee, am folosit biscuiti sau daca doriti puteti folosi piscoturi insa mi se pare ca varianta cu biscuiti este cea mai buna, au cu totul alta textura.

Desi se prepara cu budinca, adica cu prafuri la plic va asigur ca este mega delicioasa! Eu am preparat-o cu vanilie si ciocolata dar voi puteti combina si alte arome, capsuni, caramel, lamaie  sau fistic, depinde ce preferinte  aveti :)

Pentru ca sa va fie mai usor am filmat reteta, nu de la inceput, ideea de filma prepararea ei mi-a venit dupa ce-am facut cremele insa nu s-a pierdut foarte mult. O sa vedeti imediat ca se face foarte simplu.

Ingredientele sunt pentru 15 portii mai mici dar pentru ca este tare buna cu sigurnata putem sa le reducem la 10-12.

Sfaturi nu am decat recomandarea de a folosi un unt mai gras minim 80% grasime.

Ingrediente pentru rețeta de prăjitură fără coacere cu biscuiți și cremă

  • 15 biscuiti petite beurre
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 1 plic budinca de ciocolata
  • 4 linguri de zahar
  • 800ml lapte
  • 200-250g unt 82% grasime
  • 1/2 lingurita esenta de rom ( optional)
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie (optional)
  • 200 ml frisca
  • 80g ciocolata amaruie sau cu lapte
  • 2 linguri ulei
  • 60g biscuiti Oreo
  • 1 cafea mica sau 150 ml lapte

Mod de preparare pentru prăjitură fără coacere cu biscuiți și cremă

Pentru inceput preparam cremele, scriu reteta la cea de vanilie, cea de ciocolata se face exact la fel.

Punem 300ml de lapte la incalzit, adaugam 2 linguri de zahar, amestecam si lasam sa se infierbânte.

In 100ml lapte dizolvam budinca si apoi turnam peste laptele fierbinte amestecand mereu la foc mic pana se ingroasa (este reteta clasica de budinca doar ca in loc de 500ml lapte cat se foloseste la o budinca folosim 400ml , va fi putin mai concentrata).

Luam budinca fierbinte de pe foc si adaugam 125g unt taiat bucatele. Amestecam pana se omogenizeaza si lasam sa se raceasca.

La fel procedam si cu budinca de ciocolata.

Cand s-au racit pentru un plus de aroma in crema de vanilie adaugam 1/2 lingurita de esenta de vanilie, iar in cea de ciocolata adaugam 1/2 lingurita de esenta de rom.

Preparam o cafea mica la care adaugam 100ml apa. Daca faceti prajitura pentru copii puteti folosi cacao, sau doar lapte.

Și ne apucăm de asamblat prăjitura :)

Trecem rapid fiecare biscuit prin cafea si ii asezam unul langa altul pe o tava formand un patrat cu laturile de 5 biscuiti.

Ciocolata cu lapte impreuna cu uleiul le topim la microunde sau pe baie de abur.

Punem peste biscuiti o lingura de crema de vanilie, langa ea o lingura de crema de cicolata , apoi iar de vanilie si tot asa, randul urmator inversam, astfel incat prajitura o sa arate ca o tabla de sah.

Peste crema punem cu o lingura ciocolata topita aproximativ 1/2 din cantitate apoi frisca, biscuitii de Oreo zdrobiti si la sfarsit restul de ciocolata topita .

Punem prajitura la rece timp de o ora apoi servim.

 

Aici aveti si reteta filmata, nu foarte profi  pentru ca am facut-o cu telefonul, dar toate au un inceput.

Este delicioasa!

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.