Prajitura fara coacere cu crema fina de iaurt

Prajitura-fara-coacere-cu-crema-fina-de-iaurt-1

Prajitura asta s-a vrut a fi una cu multa zmeura dar pentru ca am hoti la numar doi in familie am ramas cu cateva bucati de zmeura in frigider. Si da am ornat-o duminica cand peste tot era inchis si nu am avut de unde sa cumpar zmeura, noroc ca am avut o caserola mica de afine in frigider :).

Prajitura asta trebuia sa aiba alt titlu dar asta mi-a trecut prin minte cand am scris reteta, nu am mai cautat variante pentru ca pierdeam ideile principale si dorinta de a va impartasi reteta.

Prajitura asta este una perfecta, de vis, sau in cazul meu ceea ce am visat sa mananc intr-o zi de duminica. Crema este extrem de fina si aromata, putin acrisoara de la iaurt dar putin doar o tenta… are o textura pufoasa pentru ca am pus putina gelatina, atat cat sa se intareasca dar sa nu fie ca si cauciucul.

Prajitura asta e hitul verii, pentru ca nu se poate sa nu-ti placa e super-mega-delicioasa!

Prajitura fara coacere cu crema fina de iaurt

Prajitura-fara-coacere-cu-crema-fina-de-iaurt-2

Ingrediente:

Reteta este pentru o forma dreptunghiulara de 30x22cm dar puteti sa o faceti si sub forma de tort de diametrul 26cm

Pentru baza:

  • 400g piscoturi
  • 200ml lapte

Pentru crema:

  • 800ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 200g zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 15g gelatina
  • 600g iaurt grecesc
  • 300ml smantana pentru frisca

Pentru incaput hidratam gelatina in 100ml apa rece.

Punem intr-o oala la fiert 700 ml lapte.

Intr-un vas mixam galbenusurile cu zaharul, esenta de vanilie si laptele ramas. Adaugam praful de budinca si amestecam bine pana se omogenizeaza.

Cand laptele este fierbinte tragem oala deoparte, adaugam compozitia de galbenusuri si amestecam rapid, apoi punem din nou oala la foc mic si amestecam pana se ingroasa ca o budinca ( nu va faceti probleme ca nu se „taie”).

Oprim focul si adaugam gelatina hidratata amestecand mereu. Punem deasupra cremei o folie si o lasam sa se raceasca. Cand este calduta adaugam iaurtul si amestecam bine cu un tel.

Smantana o batem bine pana se transforma in frisca si din ea luam 3 linguri pe care le puem in crema de iaurt.

Prajitura-fara-coacere-cu-crema-fina-de-iaurt-3Prajitura-fara-coacere-cu-crema-fina-de-iaurt-4Prajitura-fara-coacere-cu-crema-fina-de-iaurt-5Prajitura-fara-coacere-cu-crema-fina-de-iaurt-6

Amestecam bine si ne apucam de asamblat prajitura;

Piscoturile le trecem prin lapte si le asezam unul langa altul pe un platou.

Le incadram cu o forma metalica si turnam crema. Apoi punem frisca ramasa si punem prajitura la rece 4 ore sau cel mai bine de seara pana dimineata.

Prajitura fara coacere cu crema fina de iaurt

Scoatem forma, finisam putin marginile cu o spatula uda si decoram cu afine sau ce fructe va plac apoi o taiem patrate.

Prajitura-fara-coacere-cu-crema-fina-de-iaurt-8

Servim!

Prajitura-fara-coacere-cu-crema-fina-de-iaurt-9

Este dulce- acrisoara, aromata si foarte fina.

 

Observatii:

Crema se poate modifica in functie de fructele folositie astfel: daca o decorati cu zmeura, folositi iaurt de zmeura, daca o decoarti cu afine puteit folosi iaurt cu afine.

Puteti folosi foi pentru cremsnit in loc de piscoturi sau daca aveti tip sa faceti, un blat de tip pandispan

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.