Fulg de nea, fulg de nea ai sosit pe tava mea. :)) O reteta de prajitura cu cocos, din caietul mamei mele.
Ce ingrediente folosim pentru reteta de prajitura Fulg de nea?
Cantitati pentru o tava cu dimensiuna de 25×35 cm
Ingrediente pentru blat:
- 5 galbenusuri
- 180 g zahar
- 1 plic zahar vaniliat
- 200 g faina
- 8 g praf de copt
- 10 linguri apa
Ingrediente pentru crema:
- 250 g unt minim 80%grasime
- 350 ml lapte
- 100 g nuca de cocos
- 1 lingura amidon alimentar
- putina esenta de rom
Ingrediente glazura:
- 5 albusuri
- 200 g zahar
- nuca de cocos sau ciocolata alba
Cum preparam reteta de prajitura Fulg de nea?
Mixam bine galbenusurile cu zaharul, zaharul vaniliat si cele 10 linguri de apa pana cand se topeste zaharul si compozitia isi dubleaza volumul.
Adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor.
Coacem in tava tapetata cu foaie de copt la foc potrivit timp de 15 minute.
Eu am copt blatul intr-o tava putin mai mica decat tava de la aragaz. Putin bronzat ca asa arde cuptorul meu :)
Pentru crema, amestecam nuca de cocos cu amidonul, adaugam putin cate putin lapte si apoi punem amestecul la foc mic.
O sa vedeti ca se ingroasa putin (oricum e destul de dens). Lasam sa se raceasca si adaugam putina esenta.
Untul îl frecam putin intr-un bol cat sa se desfaca, apoi adaugam putin cate putin din compozitia de cocos si amestecam bine .
Pentru glazura, mixam albusurile cu zaharul pe baie de abur pana compozitia devine putin mai tare, apoi lasam sa se raceasca.
Punem blatul, apoi crema, apoi glazura si deasupra nuca de cocos sau ciocolata alba rasa.
Pofta buna! :)
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
que lujo de blog,que pinta tiewne esta tarta…..pasate por mi blog que yo me quedo por aqui un ratillo bess
Muchas gracias, saludos
Veo que tienes muchas visitas…asi me gusta !! Apropo…aceasta reteta imi place …sotia mea a spus ca o va incerca cat de curand! Salutari !
doamne cum arata….in cat timp crezi k ajung la tine?vreau si eu….ma duc la mag sa imi iau o prajitura care macar sa semene k asta la aspect ptr k de aceladi gust nu poate fi vorba dar cand poftesti…………….
am o nelamurire,la blat se pun doar galbenusurile ?
Da, albusurile se pun la glazura.
…crema nu are deloc zahar?
arata asa bine….
Nu pentru ca glazura e foarte dulce :).
Prajitura asta e divina.Amalia sarbatori fericite si multa sanatate din partea mea.
Cu mult drag Diana
Asemeni Diana, sa avem un an mai usor decat asta :).
Foarte buna aceasta prajitura, totusi as avea o intrebare: blatul s-a cam inmuiat dupa asamblare si din pacate pierde la aspect pentru ca se rupe inainte sa o servesti…cum rezolv asta; merci, georgia
Georgia nu stiu cum o rezolvi :(. Mie mi-a iesit tare ca un biscuite, apoi s-a inmuiat dar nu cat sa se rupa.
Buna Amalia, ai putea sa'mi spui (desi probabil ai fost intrebata de n ori) ce dimensiune are tava in care ai facut tu prajitura? Cred ca tava mea e mai mare, si ca sa-mi fac o idee cum sa ajustez cantitatile. Multu!
Cristina
Crisitna cred ca 29×36 e tava.
Buna Amalia! as vrea sa stiu daca pot inlocui amidonul alimentar cu faina…se poate oare? ms anticipat! Blogul tau este o adevarata sursa de inspiratie:P (am mai incercat cateva retete,si mi-au iesit perfect,gratie detaliilor tale)
Desigur Miha se poate, multumesc mult pentru aprecieri sper sa te poti obisnui cu noul site :).
am facut -o si eu …e buna rau..se repeta
sa nu uit…imi place noua fata…e mai reusita decat cealalta
Ana multumesc , sincer mi-a fost putin groaza de faptul ca retetele le-am sortat pe categorii si ma gandeam daca cititoarele le gasesc destul de usor :).
Delicioussss!!
buna. Amalia! Urmaresc blogul tau de cca 1 an jumatate,l-am descoperit cautand prajitura -tort Budapesta si de atunci il tot urmaresc cu placere. Ieri am facut prajituta Fulg de nea, a iesit super si tuturor le-a placut ! Azi vreau sa vad ce mai fac bun de pe blogul tau…AAA…si Tortul egiptean i a bucurat pe multzi ..te pup ..o zi buna!
Ramona sa inteleg ca esti devotata dulciurilor :) la fel ca si mine :)). Te pup
Felicitari! Este o prajitura fina se pregateste foarte repede si e delicioasa, toti prietenii mei au apreciat aceasta prajitura ! O recomand oricui cu multa placere !Pofta buna!Multumim frumos ptr. retetele postate!Pupici
prajitura asta trebuie sa o incerc neaparat peste doua saptamani…vreau sa ii impresionez pe socri mei…macar cu o prajiturica mai speciala …ca felul unu si doi…nu stiu ce sa le fac…nu am gasit nimika …adica la care sa imi ramana gandul…la aceasta prajiturica o sa ma gandesc doua saptamani….apropo…poti sa imi dai si mie niste ideii pentru un pranz mai special…sunt niste persoane deosebite de aur as putea zice…nu sunt pretentioase si ii iubesc foarte mult…te rog mult m-ai putea ajuta…multumesc mult…
A fost prima mea prajitura si a iesit super! Multumesc pentru reteta. Explici foarte bine! Si prietena si prietenul meu au fost foarte incantati, foarte pufoasa. Crema cu nuca de cocos imi aminteste de o prjitura din copilarie, pe care inca nu am aflat-o. Oricum, urmatoarea pe lista e tosca. Sper sa fie tot un succes!
Iti urmaresc blogul de ceva timp si imi plac retetele tale, simple si gustoase.
Keep up the good work!
Multumesc mult Anda :).
cred ca vorbesti despre prajitura diafana… este foarte buna!
Buna Amalia!Am si eu o intrebare:)la glazura adaugam zaharul dupa ce am batut albusurile sau le punem in acelasi timp?:D
Merge si asa si asa, eu le-am mixat impreuna :).
amalia bat intai albusurile la glazura si apoi le pun pe bai marin?k aici nu am inteles ms pup
Da.
am facut si eu in seara asta prajitura asta si mi-a iesit totul ok, insa pentru gustul meu e prea dulce, cred ca 150g de zahar in loc de 200 la glazura e mai ok dupa gustul meu.oricum imi plac maxim retetele tale,am mai facut si tort egiptean si cel cu lapte care imi plac maxim, si piersici am facut la craciun insa nu m-au dat pe spate,le-a papat oricum sotul pe toate.
Andreea poti reduce linistita cantitatea de zahar, nici mie nu-mi plac dulciurile foarte dulci :). La multi ani si un an nou fericit!
super globul tau, imi tot notez retete….am facut din torturile tale. Sunt nemapomenite!!!
As avea si eu o intrebare….” cum faci glazura” la baie de aburi??? multumesc …astept raspuns pupici!!!!
Daca te referi la cea din albusuri, bat albusurile spuma tare, adaug zahar si mixez pana se topeste si apoi pun vasul ( de sticla am eu ) deasupra unei oale cu apa fierbinte si mixez in continuare. la un moment dat se va face mai cleioasa ca sa zic asa. Iau vasul de pe foc si mixez pana se raceste. Sper ca am explicat destuld e bine scuza-mi exprimarea.
multumesc Amalia….m-ai scos din impas pupici…te iubesc!!!!
Aiesit foarte buna prajitura…mi-a zis sotul:” bravo draga mea”…asta multumescu-ti tie si retetelor tale delicioase.
suntem iubitori de dulciuri,…imi plac retele de la tn. BRAVO!!!
Si eu sunt iubitoare de dulciuri dar trebuie sa am grija sa nu exagerez :)).
Draga mea,din pacate munca ta este „imprumutata” de aceasta doamna… Retetele tale sunt minunate!!!
Aceasta prajitura a fost publicata aici http://www.click.ro/lifestyle/retete/Prajitura-Fulg-nea-Nuta-Viorica-reteta_0_1321667900.html Ma indoiesc sa ti fi dat acceptul.Daca ti l ai dat imi cer scuze pentru acest coment.
Multumesc pentru atentionare, acum ma uit sa vad despre ce e vorba :((.
Buna…arata foarte bine prajitura :)
eu sunt mai incepatoare. ai putea sa spui cam ce inseamna baia de aburi ? :>
O oala cu apa pusa pe foc, vasul in care facem crema deasupra dar sa nu atinga apa … cand clocoteste apa din prima oala se formeaza aburul care incalzeste vasul de deasupra foarte putin..
buna eu am facut prajitura si mi sa taiat crema….ce pot face?
Diana cred ca e prea tarziu pentru un raspuns insa ar trebui sa ai la indemna un praf pentru crema de prajituri si sa pui cateva lingurite in crema apoi sa mixezi la viteza maxima. Eu cumpar din kaufland.
sunt o iubitoare de dulciuri ,ma intereseaza toate retetele vechi si noi
buna Amalia
azi am incercatsa fac si eu aceasta prajitura
blatul a iesit super ok
glazura marfa
crema a iesit foarte moale.Nu stiu de ce nu imi ies cremele.
Sigur folosesti unt suficient de gras?
Putem sa folosim altceva in afar de amidon ?
Faina alba .
Merci mult!
buna Amalia!
vreau sa fac si eu aceasta prajitura , si vreau sa te intreb daca pot folosi unt ,la crema.
Sigur ca da, sa fie cu 80% grasime. Bafta !
Ce inseamna foc potrivit la cuptor? Ma refer la cel electric, cate grade sa setez? Cuptorul trebuie incins inainte de a introduce tava?
Multumesc mult! :*
Foc potrivit inseamna 170g C si da trebuie incins cuptorul inainte :)
multumesc frumos :*
Am facut prajitura aseara si a iesit f buna. Blatul a iesit putin mai gros ca al tau, dar cred ca e tava mai mica.
Multumesc.
in crema nu se pune zahar?
Nu
in crema nu se pune zahaz????as vrea sa o incerc dar mi-a atras atentia crema.multumesc anticipat!
Nu se pune zahar, bezeaua este suficient de dulce.
Buna! Am facut prajitura si e super buna! Multumesc de reteta! As dori sa te intreb daca trebuie pastrata la frigider sau nu? Mersi! Te pup!
Da, trebuie pastrata la rece :) Sa o mancati cu placere!
Bună Amalia! De cat este tava, pe care o folosesti.multumesc
25×35
Mulțumesc mult ! Sper sa îmi iese .
doamnelor prajitura ostiu din 94 nu era atunci aita internet noi ii spuneam mireasa ostiu 4 feluri
Am făcut prăjitura de mai sus și e foarte bună. Cu mici modificări :am făcut o compoziție și jumătate de crema și am adăugat 4 linguri zahar. Excelenta
Ma bucur ca a fost pe gustul dumneavoastra :)
Buna seara,
Felicitări pt rețeta, arată superb, cu siguranța și gustul este pe măsura!
As avea o întrebare, cu cât timp înainte de servire trebuie facuta? Și, dacă as face’o cu câteva zile înainte de servire și as congelao, credeti ca ar fi o problema? Mulțumesc anticipat pt rsp!
Buna ziua, si eu mai congelez prajituri dar in acest caz nu stiu cum se va comporta glazura de albus, va recomand sa nu o congelati.
La fel m-am gândit și eu dar am preferat sa va întreb pe dumneavoastră, eu fiind doar amatoare! O zi frumoasa sa aveți!
Cu drag, numai bine va doresc .