Prajitura turnata cu mere si branza dulce

Prajitura turnata cu mere si branza dulce: Prajitura turnata cu mere si branza dulce
O prajitura pufoasa si simplu de preparat: Prajitura turnata cu mere si branza dulce

Ador prajiturile de acest gen , copiii nu va mai scriu cat de mult le indragesc . Sunt fragede si se fac rapid , oricine poate sa le prepare pentru ca sunt extrem de usor de facut. Reteta de mai jos este o adaptare a prajiturii turnate cu mere de pe blogul meu, in fapt as zice o varianta mult mai gustoasa pentru cei carora le place branza dulce. Si daca doriti puteti renunta la mere, se poate face doar cu branza, iesie la fel de gustoasa. Singura observatie pe care o fac este ca prajitura ieste inalta, nu am luat in calcul grosimea stratului de branza , data viitoare o sa o fac intr-o tava mai mare.

In rest numai de bine despre ea, este o prajitura ieftina, cu minim de ingrediente pe care o puteti prepara atunci cand aveti pofta de ceva dulce fara prea mari pretentii.

Prajitura turnata cu mere si branza dulce

Prajitura turnata cu mere si branza dulce

Ingrediente pentru o tava de dimensiuni 25×30:

Pentru blat folosim ca masura o cana de 200ml

  • 4 oua potrivite sau mari
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de ulei
  • 2 cani de faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita scortisoara

Pentru umplutura de branza:

  • 250g branza de vaci cu grasime minim 25% ( fac o paranteza si va recomand ca in toate prajiturile cu branza de vaci sa folositi branza grasa, desi se gaseste cam greu, majoritatea e degresata)
  • 50g zahar
  • 2 linguri gris
  • 2 oua
  • 1 plic zahar vaniliat

Pentru umplutura de mere:

  • 500 g mere curatate si taiate cubulete ( merele cantarite dupa curatare, daca sunt un pic mai multe nicio problema) , folositi mere de tip Golden sau orice alt soi mai tare si acrisor la gust
  • 40g zahar
  • 1 lingurita scortisoara

1.Preincalzim cuptorul la 180 grade Celsius

2. Merele impreuna cu zaharul si scortisoara le punem intr-o tigaie antiaderenta si la foc mic le amestecam usor din cand in cand pana se inmoaie putin, maxim 5 minute. Le lasam sa se raceasca.

Prajitura turnata cu mere si branza dulce

3. Branza impreuna cu restul ingredientelor le mixam usor pana se omogenizeaza.

4. Mixam ouale cu zaharul ( puteti sa reduceti din cantitatea de zahar daca doriti si sa puneti 3/4 de cana), pana acesta se topeste si amestecul creste in volum.

Adaugam treptat uleiul mixand la viteza joasa, apoi esentele si faina amestecata cu praful de copt. Mixam usor pana se incorporeaza.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt turnam 3/4 de aluat apoi punem stratul de branza, merele si restul de aluat. Compozitia de branza este mai moale decat aluatul asa ca intindeti ultima parte de aluat cu grija, cu ajutorul unei spatule sau linguri.

 

Coacem prajitura 40 de minute, pentru mai multa siguranta faceti proba cu scobitoarea.

Prajitura turnata cu mere si branza dulce

Lasam sa se raceasca bine apoi o taiem. Dupa cum vedeti in filmulet a crescut bine de tot :)

Este foarte pufoasa si aromata, copii au fost extrem de incantati de ea.

Prajitura turnata cu mere si branza dulce

Se pastreaza la rece, la noi a rezistat fix doua zile .

Prajitura turnata cu mere si branza dulce
Prajitura turnata cu mere si branza dulce

 

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


2 comentarii la „Prajitura turnata cu mere si branza dulce”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.