Pui burgund cu ceapa si ciuperci


Azi am gatit ceva delicios cu pui, mai ales ca puiul a fost de casa , galben si frumos .

Ingrediente:
1 pui
10 cepe mici ( atata le-am ales pana am gasit pe cele mai mici )
150 g bacon afumat ( kaizer)
250 g ciuperci
6 linguri ulei ( in reteta scria 3 de untura dar untura de unde )
250 ml vin rosu
250 ml supa de pui ( eu am pus apa si vegeta)
1/2 legatura patrunjel
1 fir de cimbru
1 foaie de dafin
4 catei de usturoi
50 g unt rece
sare, piper

Puiul il taiem bucati , il saram si il piperam. Kaizerul il taiem fasii, ceapa o curatam si o lasam intreaga, ciupercile le spalam bine.

Incingem uleiul intr-o cratita mai mare, prajim kaizerul , adaugam ceapa si ciupercile si le prajim 2-3 minute miscand cratita dintr-o parte in alta ( adica nu amestecam cu lingura :)). Scoatem totul deoparte adaugam bucatile de pui, le lasam sa se rumeneasca putin si apoi adaugam vinul. Lasam sa dea in clocot, adaugam supa , ciupercile, ceapa si kaizerul, usutroiul zdrobit, foaia de dafin, patrunjel si cimbru.

Lasam sa fiarba la foc mic timp de 60 de minute. La sfarsit adaugam untul si potrivim de sare si piper.

Servim garnisit cu patrunjel verde. Eu am facut si mamaliguta langa dar puteti servi cu cartofi sau orez. Foarte buna mancarea asta… adica asta va las pe voi sa scrieti daca o incercati :).
Reteta este preluata din Secretele bucatariei .

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


26 de comentarii la „Pui burgund cu ceapa si ciuperci”

  1. Hallo Amalia,

    foarte, foarte frumoasä Mincare. Explozie de Aromen. Compliment..

    Ai pus und rosu Burgunder ???

    MUlte Salutäri Jacob

  2. parca as manca si eu o portie.ce zici Amalia? te induri sa imi dai dupa ce am lipsit atat de mult?arata foarte apetisant si sunt sigura ca si este mai ales cu pui de casa.pup

  3. Buna Amalia,
    Deosebita reteta ta, o sa o incerc negresit,ca pe multe altele! Multa imaginatie iti doresc si de aici inainte si salutari din Sibiu!
    Am o mica observatie, , corect e "ingrediente", nu ingrendiete", sa nu fie cu suparare!

    Alina

  4. Puiul asta imi trezeste amintiri! Cand eram mica am stat o perioada la tara la bunici, iar cand taia cate un pui arata exact asa.
    Abia astept sa incerc reteta, mai ales ca-mi plac si ciupercile, dar deocamdata trebuie sa ma ocum de carnea de porc :)

  5. Buna, Amalia

    Reteta asta seamana foarte mult cu "coq au vin", de care fac eu, cu mici diferente. Puiul(cocosul)se marineaza in vin si se adauga in plus fata de reteta ta vreo 50 ml de coniac si putin sos de rosii atunci cand il pui la fiert. O sa incerc si varianta asta cat mai curand, sa vad diferenta.Felicitari pentru blog!

  6. Adina iti multumesc pentru informatii , cred ca e o idee buna sa-l marinez in vin avand in vedere ca este cocos ( are carnea mai tare) .

  7. Ciao Amalia!
    Te felicit pentru retetele tale absolut delicioase. Tocmai am facut puiul cel burgund si a iesit extraordinar. Chiar am adaugat un pahar de vin in plus ;-)
    Si de bun ce a fost, nu m-am putut abtine sa nu comentez, pentru ca meriti !:-)
    Esti o sursa de inspiratie in bucatarie :-) Te pup
    Ramona din California

  8. Gata! L-am facut si l-am si mancat!
    Usor de facut si foarte bun. L-am facut exact ca tine, cu mamaliguta… etraordinar de bun, aromat si fraged.
    Sotul meu nu se omara dupa pui (doar pulpe la gratar), dar de cand am descoperit blogul tau gatesc pui din ce in ce mai des.
    Te pup si saru'mana pentru masa.

  9. excelenta reteta!!!!eu am adaugat in plus pasta de capia,iar in minus foaia de dafin…deoarece am constatat ca nu mai aveam :) am servit-o cu mamaliguta si a avut un succes total! e prima reteta pe care o incerc de la tine,iar maine voi pregati ciorba falsa de burta.

    Sunt de-a dreptul incantata de varietatea retetelor! Felicitari!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.