O combinatie foarte reusita, initial am vrut sa fac doar paste cu pui apoi am zis hai ca trebuie sa adaug si brocoli sa nu exageram cu pastele. A iesit ceva foarte bun, doar ca trebuie sa murdariti 3 vase ca sa preparati acest fel de mancare, insa daca aveti masina de spalat vase care este un real ajutor la casa omului atunci se rezolva problema rapid.
Nici nu stiu ce sa va scriu despre aceasta reteta, este una destul de banala si simpla insa stiti si voi ca tocmai astfel de retete au succes si le plac tuturor.
Cantitatile sunt pentru 3 4 portii sincer nu am calculat cert este ca au mancat copiii pe rupte, sper ca si la voi sa fie asa.
Am folosit muschiulet din piept de pui l-am cumparat la oferta, nu neaparat pentru ca este cel mai indicat, voi puteti folosi piept de pui file taiat fasii sau pulpe dezosate taiate fasii, sunt mai fragede depinde ce tip de carne de pui va place. Desigur daca e sa extindem recomandarile la carnea de pui puteti sa serviti si aripioare la cuptor sau pulpe cu garnitura de brocoli si paste, voi alegeti.
Ingrediente sunt multe dar sunt convinsa ca le aveti pe toate pentru ca sunt foarte accesibile si de uz culinar cum s-ar spune adica folosite des in bucatarie.
Pui cu broccoli si paste cremoase
Ingrediente 3 portii:
Pentru pui:
- 600g piept de pui taiat fasii
- 1 lingura ulei de masline
- sare, piper, boia afumata, pudra de usturoi
Pentru garnitura de broccoli:
- 1 broccoli ( 500g)
- 1 lingura ulei de masline
- 3 catei de usturoi
- sare
Pentru garnitura de paste:
- 200g paste
- 100ml smantana pentru gatit
- 150g mozarella
- sare, piper
Pieptul de pui daca-l cumparati intreg il feliati si-l taiati fasii de grosimea unui deget.
Fasiile de carne le condimentati cu sare, piper, boia, usturoi pudra si adaugati uleiul. Amestecati cu mana astfel incat carnea sa fie unsa pe toate partile si apoi o prajiti 5 minute pe o parte 5 pe alta intr-o tigaie de preferat de fonta, daca nu de care aveti dar este important sa fie antiaderenta.
Pana se face carnea fierbeti broccoli taiat buchetele. Puneti apa la fiert cu un pic de sare si cand clocoteste adaugati broc oli. Il fierbeti fix 3 minute apoi il scoateti pe o farfurie.
Carnea o scoateti pe o farfurie si puneti deasupra o folie de aluminiu, practic o inveliti bine bine peste tot.
In tigaia in care s-a facut carnea adaugati o lingura de ulei, apoi usturoiul curatat si tocat marunt si dupa 2 secunde broccoli. Amestecati usor si lasati 2 -3 minute sa se patrunda.
Pastele le fierbeti conform indicatiilor de pe ambalaj, apoi le strecurati.
Intr-o oala mai mica turnati smantana de gatit pe foc mic si o aduceti la fierbere. Cand incepe sa fiarba adaugati branza rasa si ametsecati rapid pana se topeste. Puneti si pastele si amestecati.
Deci toate trei sunt gata, daca reusiti sa va sincronizati sa le faceti pe toate 3 odata e foarte bine. Eu am inceput cu pastele pentru ca trebuiau sa fiarba 12 minute, apoi puiul si la sfarsit broccoli.
Serviti si va bucurati pentru ca este o combinatie foarte reusita :)
Pofta buna!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]