M-am tot gandit cum sa mai gatesc carnea de pui si cum varianta cea mai placuta/poftita e cu legume am zis hai sa le iau la rand sa vad cu ce legume nu l-am gatit. M-am oprit la fasole, preferata sotului :).
Ingrediente:
- 1 pui ( in cazul meu fericit, de casa)
- 1 kg fasole verde
- 1 ceapa mica
- 150ml bulion ( suc de rosii)
- 5-6 catei de usturoi
- sare, piper, boia
- putin ulei
Puiul il portionam ( puteti folosi doar pulpe de pui sau piept ) . Ceapa o tocam marunt. Incingem putin ulei intr-o cratita si adaugam ceapa. Punem si 2-3 stropi de apa, lasam sa se caleasca putin si apoi adaugam carnea de pui. Amestecam usor si mai lasam sa se rumeneasca putin. Condimentam cu boia si adaugam apa pana cand carnea e aproape acoperita. Adaugam sare si lasam sa fiarba la foc mic.
Separat fierbem fasolea in apa cu putina sare. Cand carnea este fiarta , strecuram fasolea si o adaugam peste carne. Punem si bulionul, amestecam usor si bagam cratita la cuptor sa scada .
Eu am lasat-o 15 minute.
Servim cu mujdei de usturoi .
Ideal ar fi sa faceti si o mamaliguta. Daca aveti patrunjel verde presarati putin deasupra . Sau marar :).
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Si eu fac destul de des aceasta reteta. Este foarte gustoasa. Salutari de la
http://armoniasimturilor.blogspot.com/
Mie mi se pare oribil (si ca aspect vizual cat si ca senzatie in gura) sa lasi pielita de la pulpe. In rest totul pare sa fie super delicios
Oki Raul intr-un fel ai dreptate, sa stii ca am lasat pielita doar pentru ca e pui de casa :).
Eu cam evit fasolea verde :))) desi stiu ca e foarte sanatoasa, arata tare imbietor mancarica ta!
Cel mai bun pui tot porcul ramane !
pt Raul- cand face ciorba de fasole boabe,probabil, da soricul jos de pe ciolan…ORIBIL…sa mananc dupa ce si-a bagat mana in mancare…mie imi place la nebunie pielita de la carnea de pui-la friptura sau gratar-iar cea fiarta o dau la cutzii:))Amalia,unii scriu doar ca sa se afle in treaba….
Stii cum e Violeta, cate case atatea obiceiuri :).