Pui cu gnocchi si lămâie

pui-cu-gnocchi-amalia-1

Dupa ce mananci o portie din aceasta deliciosenie, te lingi pe degete, la propriu si la figurat!  Am avut un super succes cu ea si ca deobicei cand e sa scriu o reteta excelenta nu-mi gasesc cuvintele sa va spun cat este de buna :)

Imi amintesc ca am preparat odata in casa gnocchi, sunt niste galuste mai mici din faina si cartofi foarte bune. E adevarat sunt foarte ieftine si reteta nu e complicata dar trebuie sa ai putin timp sa le prepari asa ca prefer sa cumpar in varianta proaspata pentru ca sincer le folosesc destul de rar in retete. Nu pentru ca nu sunt bune, sunt foarte bune ci pentru ca daca nu am in frigider, uit de ele si trebuie sa cumpar de la hypermarket care nu e foarte aproape.

Asadar tot ce pot sa va spun e ca aceasta reteta e absolut de vis! Sosul are o tenta acrisoara contine smantana de gatit si parmezan, puiul e prajit in unt si ulei, iar gnocchi fierb in sos si asta le da un gust foarte bun.

Eu am facut 4 portii, am folosit un piept de pui si 500g gnocchi, dar daca e sa mai repet experienta (si asta se va intampla cat de curand), o sa dublez cantitatile pentru ca toata lumea a lins farfuria si s-a cerut supliment :)

Daca ma intrebati de unde am cumparat gnocchi va spun, din Kaufland, se gasesc la raionul cu paste proaspete.

Doua sfaturi/recomandari:

Puteti inlocui pieptul de pui cu pulpe doar ca timpul de preparare va fi putin mai indelungat.

Puteti folosi lapte de cocos in loc de smantana pentru gatit.

In rest nimic de retinut decat reteta

Pui cu gnocchi și lămâie

Ingrediente 4 porții:

  • 1 piept de pui ( puteti sa cumparati gata taiat file aprox 500g)
  • 500g gnocchi, in reteta originala scria 1kg
  • 1/4 lingurita pudra de usturoi
  • 1 lingura de unt
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 200ml supa de pui ( sau 200ml apa plus putin condiment)
  • 200ml smantana pentru gatit
  • 1 lingura suc de lămâie
  • 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 70g parmezan ras
  • sare, piper

Pentru decor felii de lamaie

Puiul se feliaza pe lung sau asa cum am scris il puteti cumpara gata feliat. Desigur nu am cantarit dar gramajul este undeva la 600g .

Condimentati feliile de carne cu sare, piper, pudra de usturoi pe ambele parti.

Adaugati untul si uleiul intr-o tigaie antiaderenta si prajiti feliile de carne pe ambele fete pana se rumenesc bine ( adica pana sunt gata ) atentie sa nu taiati feliile de carne prea groase altfel nu se vor gati complet.

pui-cu-gnocchi-amalia-2

Cand carnea este bine rumenita, o scoateti pe o farfurie si o acoperiti cu o folie de aluminiu.

Mai adaugati 1 lingura de ulei de masline si prajiti usturoiul tocat marunt cateva secunde, atentie sa nu-l ardeti.

Adaugati supa de pui sau apa plus condimentul universal, sucul de lamaie si amestecati bine. Adaugati smantana pentru gatit si gnocchi. Asigurati-va ca gnocchi sunt complet acoperite de sos. Daca nu este asa mai adaugati putina apa. Gnocchi se fierb rapid in maxim 7 minute, ocazie cu care si sosul se va ingrosa putin de la amidonul eliberat de pastele cu cartofi. Pe masura ce se raceste sosul se tot ingroasa asa ca nu-l lasati sa se ingroase prea tare daca gnocchi au fiert.

Daca folositi 1 kg de gnocchi dublati cantitatea de apa sau de supa.

pui-cu-gnocchi-amalia-3

Luam tigaia deoparte si adaugati parmezanul, amestecati bine si adaugati feliile de carne de pui.

pui-cu-gnocchi-amalia-4

Serviti imediat cu felii de lamaie.

 

pui-cu-gnocchi-amalia-5

Pofta buna!

Reteta este preluata de pe saltandlavender.com cu mici modificari.

Si o alta varianta de preparare în care am lasat carnea taiata cubulete si nu am folosit smantana pentru gatit.

 

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.