Pui cu mustar si bacon


Vad ca folosesc din ce in ce mai des bacon sau kaizer. Combinatia cu carne de pui e excelenta , baconul formeaza o crusta crocanta in timp ce carnea este frageda si suculenta.  Azi am gatit ceva simplu, o reteta preluata de pe giallozafferano.it.

Ingrediente:

8 pulpe inferioare
2-3 catei de usturoi
4 -5 frumze de salvie
16 felii de bacon subtire ( al meu a fost feliat putin mai gros)
2 ramurele de rozmarin
mustar ( cam 2-3 linguri)
vin alb 150 ml
sare, piper

Pentru inceput spalam pulpele si eliminam pielea. Este simplu, bagam degetele dedesubt in baza superioara si tragem in jos spre capatul subtire. Facem cate 4 incizii pe fiecare pulpa. Ungem pulpele cu mustar (insistam in taieturi)  si apoi invelim fiecare pulpa cu 2 felii de bacon.

Ungem un vas termorezistent cu putin ulei si asezam pulpele una langa alta. Punem printre ele usturoiul taiat felii si deasupra frunze de salvie.Condimentam cu sare si piper

Adaugam vinul si coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 45 min. In timp ce se coc le mai stropim cu sos din tava. Verificam daca sunt coapte si servim alaturi de cartofi copti cu rozmarin.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


20 de comentarii la „Pui cu mustar si bacon”

  1. Hallo Amalia,

    Creatia asta aratä ca de Obicei Phenomenal si de la Gust ce sä mai zic…., Eu sint de Ani de Zile Fan de Condimentatie cu Mustar la Carne.
    In orice Caz eu ma-si invita la orice Orä la tine,orb färä sä stiu ce pregätesti si stiu cä nu mi-ar pärea räu, dimpotrivä…

    Multe Salutäri din Nürnberg Jacob

  2. Tare bine arata.Si mie imi facuse cu ochiul reteta… tot acolo am vazut-o si eu(giallozafferano) :).Felicitari pentru tot ceea ce faci!!

  3. Amalia , de aproape 3 luni am iceput sa vizitez blogul tau si vreau sa-ti aduc toate laudele mele pentru frumusetea si bunatatea tuturor retetelor care iti trec prin mana.Se vede ca esti o gospodina desavarsita pt. casa ta , mai rar gasesti in ziua de azi…..Multumesc mult caci prin retetele tale si prin modul tau simplu de a explica ,ma-i ajutat mult de a aduce pe masa familiei mele mincaruri ,prajituri tot mai bune si mai aratoase. GOD BLESS YOU!

  4. Christina esti foarte draguta…se pare ca retetele de pe blog sunt pe gustul tau :). Ma bucur mult cand cineva este sincer si-mi scrie parerea despre ceea ce postez :). Te imbratisez cu drag !

  5. ce buine arata pulpele tale :) '
    amalia te rog sami mai scri aicea in legatuira cu programul pentru ca chiar nu mia tin minte exact unde sa ma uit :(
    mersi te pup pa

  6. Buna Amalia,

    Si eu am incercat reteta aseara, a iesit delicioasa, sunt mult mai bune pulpele gatite asa, noi le-am servit cu cartofi rantaliti, tot de la tine :D
    Am mai gatit si clatitele umplute cu ciuperci, miaaam, ne-am lins toti pe botic. Desi a durat cam mult prepararea retetei, cam migaloasa, dar a meritat pana la urma :)
    Iti doresc sa faci cat mai multe retete ca sa le putem incerca si noi.:)

    Mihaela – Cluj

  7. Salut! De curand mi-am facut un blog…am postat cateva torturi diplomat, pe care le-am facut dupa retata ta! mereu urmaresc blogul tau si a multor alte fete….care ma inspira mereu cand nu mai stiu ce sa gatesc, plus pentru mine sa vad ce ati mai postat este o relaxare…! sper imi vei vizita si mie blogul!

  8. Draga Mihaela , in primul rand ne cunoastem ? :) imi suna cunoscut numele tau ( daca vrei scrie-mi pe mail raspunsul:)). Sa va fie de bine … clatitele cu ciuperci intradevar necesita putina munca , totul se face separat dar daca esti multumita de rezultat atunci merita :).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.