Dovlecelul este o leguma nu foarte prietenoasa pentru membrii familiei mele, in fapt nu il suporta deloc si atunci nu am incotro decat sa gasesc retete cu care sa ii pacalesc. Cum ar fi chiftelutele cu feta, clatitele sau aceasta mancare cu carne de pui. Chiar si eu am ramas surprinsa cat de buna este desi nu promitea mare lucru de la inceput. Sunt putine mancaruri cu dovlecei pe care picii le accepta iar cu sotul este si mai greu dar cu asta am avut succes, nici macar nu au stiut cu ce este preparata.
Dovleceii impreuna cu celelalte legume si zeama de la carnea de pui se combina intr-un sos dulce acrisor care este un deliciu daca il serviti cu o mamaliguta alaturi.
Ingrediente:
- 2 dovlecei mari
- 3-4 morcovi
- 2 cepe
- 200ml bullion
- 8 pulpe inferioare de pui
- sare, piper, cimbru
- ulei
Dovleceii ii curatam de coaja si ii dam pe razatoarea mare, la fel procedam si cu morcovii. Punem dovleceii intr-un vas mai mare si presaram deasupra sare.
Ceapa o tocam nu foarte marunt.
Pulpele de pui le curatam de piele si le condimentam cu sare si piper.
Incingem uleiul intr-o tigaie incapatoare si prajim bine pe toate partle pulpele de pui. Le scoatem intr-un vas termorezistent in care am pus putin ulei.
In uleiul ramas de la carnea prajita adaugam ceapa tocat si o prajim putin pana se inmoaie. Adaugam dovleceii storsi bine de apa si morcovii. Amestecam bine si lasam pana scade zeama.
Adaugam bulionul, putin cimbru si punem legumele peste pulpele de pui.
Acoperim vasul cu o folie si il bagam la cutor la temperatura de 180 grade C timp de 30 de minute. Luam folia de aluminiu jos si mai lasam 15 minute timp in care legumele se rumenesc putin si se formeaza un sos delicious.
Servim pulpele de pui cu legumele alaturi de o mamaliguta sau orez. Puteti sa le serviti si cu paste sau cartofi piure.
Pofta buna!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]