Pui cu unt și lămâie

Puiul cu unt si lamaie este un preparat pe care l-am indragit din prima imbucatura. Este fraged si aromat si se face atat de usor! Puteti sa-l faceti in orice zi a saptamanii, nu e un preparat complex, totul se face la tigaie, rapid.

Pentru ca reteta contine doar cateva ingrediente rog sa le folositi pe toate si sa nu le inlocuiti cu altceva.

In principiu aveti nevoie de:

piept de pui dezosat ( puteti folosi un piept de pui pe care sa – l taiati felii de  0,5 cm, sau piept de pui feliat sau ca in cazul meu muschiulet din piept de pui ), faina, lamaie, usturoi, unt si ulei de masline.

La sfarsit puteti adauga parmezan ras sau fulgi de chilli pentru a adauga si mai multa aroma.

Cu ce garnituri se serveste puiul cu lamaie?

Pai in primul rand legumele ar fi foarte potrivite. Broccoli, de exemplu fiert in apa cu putina sare, fasole verde, conopida.

Apoi orezul, orzo, paste si probabil cea mai cunoscuta garnitura piure ul de cartofi.

Dar haideti sa vedem reteta.

Pui cu unt și lămâie

Ingrediente 6 portii:

  • 800g piept de pui file ( sau muschiulet)
  • 2 linguri de faina alba
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 150g unt
  • 6 catei de usturoi curatati si taiati felii
  • 1 lamaie taiata felii
  • 150ml supa de pui sau apa plus condiment
  • 2 linguri suc de lamaie
  • coaja rasa de la 1/2 de lamaie
  • sare
  • piper
  • boia afumata
  • patrunjel verde tocat ( optional)

Pentru inceput taiem pieptul felii de grosimea 0,5 cm . Eu asa cum am scris in introducere, am folosit muschiulet de pui.

Trecem feliile de carne prin faina si le scuturam usor de surplusul de faina.

Intr-o tigaie mai mare incingem uleiul de masline.

Prajim carnea de pui pe o parte si pe alta la foc potrivit pana se rumeneste bine, apoi o scoatem pe o farfurie . Carnea ar trebui sa fie facuta, atentie sa nu folositi felii groase.

Daca aveti o tigaie mai mica o prajiti pe rand.

Adaugati in tigaie 100g unt si il topiti apoi adaugati feliile de lamaie si usturoiul, lasati sa se faca 30 de secunde.

Adaugati supa de pui si cu o spatula de lemn sau silicon radeti usor tigaia pe fund sa desprindeti eventualele bucati prajite de pe tigaie.

Adaugati sucul de lamaie, coaja rasa de lamaie si restul de unt si lasati sa dea in clocot.

Adaugati puiul si mai lasati inca 5 minute.

 

Puteti presara deasupra patrunjel verde tocat, parmezan sau fulgi de chilli.

Serviti puiul asa cum am scris cu orez, legume, orzo, cartofi, piure sau salata.

Aici aveti cateva recomandari de garnituri de pe blogul meu

Orzo cu mazare

Orez cu legume 

Paste cus cus cu legume

Pilaf de bulgur

Piure de conopida

Cartofi la cuptor cu rozmarin

Reteta este preluata de pe oliveandmango.com cu mici modificari.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.