Mă gandeam sa incep altfel articolul insa scriu ce-mi trece prin minte chiar acum vazand pozele de la reteta. Ai mei nu au fost prieteni niciodata cu ananasul, nici crud, nici compot si nici in prajituri, probabil din cauza ca e putin acid si „ii pisca limba”. Mie, in schimb, imi place la nebunie, mereu cumpar proaspat cand gasesc, bine faptul ca pe vremurile demult apuse un compot de ananas era aur nu-l mai precizez, cei care au prins anii de dinainte de revolutia din ’89 stiu cat era de pretios si de negasit. Dar uite, ca prin minune, cu aceasta reteta i-am convins pe ai mei ca totusi ananasul e bun, poate pentru ca retetea contine carne, (adica sigur , altfel nu cred ca o gustau :))) Glumesc, reteta asta am ochit-o de ani buni, tot am zis ca o incerc si tot am ramas cu gandul, mereu au fost altele. Insa acum cand sunt legume coapte, adica e sezonul ardeilor ce mai, am zis ca trebuie sa o incerc, muream de curiozitate sa vad cum e.
Asadar, reteta de pui dulce acrisor, e un preparat cu iz asiatic, care sunt sigura ca are adeptii lui. Poate fi categorisit ca genul de mancare pe care o iubesti sau o urasti din prima, eu una m-am indragostit de ea, are un gust si o aroma excelenta! Nu fiti reticenti la ananas si la cuvantul dulce, preparatul are un gust foarte bun. Copiii l-au mancat cu placere s-a cerut supliment, sotul care si-a pus bineinteles o portie de sos iute peste s-a declarat mai mult ca multumit.
Ingredientele par cam multe insa sunt accesibile si cu siguranta o parte le aveti prin casa.
Sosul dulce acrisor l-am cumparat mai demult, se pare ca rezista bine in frigider, merita sa cumparati o sticla , puteti sa-l folositi si la aripioare de pui lipicioase sau la alte preparate cu legume.
In rest nu prea am ce sa va mai scriu ca si recomandari, desigur ghimbir daca nu aveti asta e, renuntati la el, desi da o aroma grozava preparatului.
Ca si garnitura am folosit orez fiert dar merge cred la fel de bine si cu noodels.
Ingrediente pentru reteta de pui dulce acrișor
Cantitati pentru 4 portii:
- 1 piept de pui potrivit
- 1/2 ardei roșu
- 1/2 ardei verde
- 1/2 ardei galben ( nu am pus)
- 1 morcov potrivit
- 1/2 cutie compot de ananas
- 1 lingură amidon alimentar
- 1/2 lingurita de ghimbir macinat
- 1 cățel de usturoi
- 50 ml suc de lămâie
- 50 ml apă
- 2 linguri zahar
- 5 linguri sos dulce acrisor sau ketchup
- boia dulce și iute
- curry
- sare și piper
Cum se face reteta de pui dulce acrișor?
Ardeii se curata de seminte si se taie fasii.
Morcovul se curata si se taie betisoare subtiri.
Carnea se spala, se sterge cu un prosop de hartie si se taie cubulete. Se condimenteaza cu sare, piper, boia dulce si iute, un varf de cutit de curry. Adaugati amidonul si amestecati.
Amestecati sucul de lamaie cu apa si zaharul.
Intr-o tigaie mai mare incingeti putin ulei si adaugati carnea. Lasati sa se prajeasca si cand incepe sa-si schimbe culoarea adaugati ghimbirul tocat marunt (aproximativ o jumatate de lingurita).
Lasati 2 -3 minute si adaugati morcovul si ardeii si prajiti pana cand legumele se inmoaie si devin usor lucioase.
Adaugati usturoiul tocat si ananasul taiat cubulete (daca cumparati gata taiat il puneti asa, daca aveti rondele le taiati cubulete).
Lasati sa se prajeasca inca 5 minute , amestecand din cand in cand.
Dati focul la maxim si adaugati sucul de lamaie amestecat cu apa si zahar. Aduceti preparatul la punctul de fierbere. Adaugati sosul sau ketchup-ul si mai gatiti inca 4 -5 minute.
Daca vi se pare prea putin sos mai adaugati.
Serviti cu orez fiert sau noodles.
Pofta buna!
Reteta este preluata de pe un blog polonez.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Am incercat reteta de mai sus. Delicioasaa. Oare merge si cu carne de porc? :D
Voi incerca astazi.
Sigur ca da doar ca timpul de preparare va fi mai lung.