Doamne, dar cate retete cu pui la cuptor pot exista? Multe va spun eu, cel putin la mine pe blog sunt cateva si inca mai experimentez alte noi retete. Pentru ca da, puiul fript cum ii spune sotul meu, place tuturor, de la mic la mare, se prepara extrem de usor si este un preparat ieftin. Deobicei bine condimentat, musai servit cu mujdei de usturoi si cartofi prajiti.
Reteta de pui glazurat cu miere si mustar este foarte faina, recomandata pentru cei care adora puiul bine rumenit. Nu se arde e doar mierea glazurata care ii da un gust atat de bun.
Se prepara in maxim 1 ora dar e musai sa-l marinati inainte si sa-l tineti la rece 1 ora. Carnea va fi mai frageda si mai gustoasa.
Cate portii ies? Ei, asta nu pot sa va spun, dar sa zicem ca dintr-un pui de 1 kg vreo 5-6, adica 2 pulpe = 2 portii , 1 piept = 2 portii, restul adica ce mananc eu 1 portie. :) Ei, vedeti voi cum il impartiti, iura mportant este sa-l faceti.
Ca si garnitura desigur, cartofii prajiti sunt prima optiune, sos de usturoi si ce va recomand este o salata coleslaw, reteta o gasiti aici, este o salata usoara cu morcovi si varza foarte buna! Dar nici legumele nu le putem exclude sau orezul, oricum puiul preparat in acest mod merge cu aproape orice garnitura.
Ingrediente pentru reteta de pui glazurat cu miere și muștar
- 1 pui de aproximativ 1 kg
- 2 linguri miere
- 2 linguri mustar
- sare, piper
- putin ulei
Cum se face puiul glazurat cu miere si mustar?
Spalam bine puiul si il stergem cu un prosop de hartie. Eu l-am taiat in doua , dar desigur puteti sa-l lasati intreg.
Frecam bine puiul cu sare si piper peste tot.
Intr-un bol amestecam mierea cu mustarul. Ungem bine puiul cu aceasta compozitie , il acoperim cu o folie si il punem la rece o ora.
Preincalzim cuptorul la 200 de grade Celsius deci la temperatura mare. Punem putin ulei in tava, foarte putin doar ungem tava sau puteti folosi hartie de copt si atunci nu puneti ulei deloc.
Coacem puiul timp de 30 de minute.
Apoi acoperim cu o folie (nu de tot doar deasupra sa nu se arda) si mai coacem inca 40 de minute, turnand din cand in cand pe pui lichidul scurs in tava.
Servim cu salata coleslaw si cartofi.
Pui glazurat cu miere și muștar este foarte gustos, va recomand cu drag sa faceti si voi aceasta reteta!
Pofta buna!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Buna, Amalia
imi place foarte mult cum gatesti si cum pozezi farfuriile! Nu numai ca stii sa gatesti dar faptul ca stii sa capturezi imaginile asa de bine, asta e alt talent! O mancare poate sa fie excelenta dar postata online fara o poza apetisanta, tot degeaba :)
Prima poza de la reteta asta totusi e prea „zoom in” si negreala aia „m-a speriat” :)
Stiu in primul rand ca tot ce mancam negru de la gatit, e rau pentru ficat. Un sfat care as putea sa il dau, desi eu nu ma ridic la „calibrul” tau, e sa folosesti ‘cooking spray’ peste pui, si carnea nu se va mai arde. Adevarul e ca nu am gatit niciodata mierea dar cred ca nici ea nu e exclusa. Am observat ca daca folosesc ‘cooking spray’ (oricare fel aveti in Romania) peste carne sau garnituri cand le introduc la cuptor, acestea se rumenesc frumos, fara sa capete acea culoare neagra. Sper sa ajute sfatul meu. Mult succes la gatit si multa sanatate!
Mihaela iti multumesc pentru sfat, cu siguranta o sa achizitionez unul pentru ca am nevoie si la friteuza cu aer cald. Cat despre pui asa este , am stat pe ganduri daca sa pun poza sau nu, insa puiul a iesit asa de bun ca era pacat sa renunt :)
Reteta este excelenta. Am gatit puiul si este un deliciu. Asa arata, intr-adevar, cand il scoti din cuptor. Multumesc. Cartofii i-am facut pai, dar prajiti la cuptor.
Ma bucur ca va place si la noi a avut succes, sper sa mai incercati si alte retete :)