De ceva vreme am descoperit boiaua afumata care imi place foarte mult si pe care o folosesc cu succes la multe retete, va recomand si voua sa o incercati da un gust si o aroma minunata preparatelor.
Puiul in sos de boia afumata este un preparat rapid, plin de arome, care se face rapid, in maxim 30 de minute. Lista de ingrediente este lunga dar toate sunt accesibile dupa cum o sa vedeti si va rog sa nu omiteti vreun condiment pentru ca fiecare da un gust deosebit preparatului.
Ce tip de carne de pui se foloseste pentru acest preparat?
Daca va grabiti recomand sa folositi piept de pui, daca nu, puteti folosi pulpe de pui dezosate sau pulpe inferioare.
Deasemenea acest preparat se poate face si cu cotlet de porc, este o varianta absolut gustoasa.
Ce rosii folosim?
Puteti folosi rosii proaspete date prin razatoare, fara pielite desigur sau rosii pasate, daca nu e sezonul rosiilor.
Cu ce se poate servi acest preparat?
Cel mai bine merge cu cartofi natur sau piure dar puteti sa-l serviti si cu mamaliga sau orez fiert sau de ce nu, paste de tip orzo.
Pui în sos de boia afumată
Ingrediente 4 portii:
- 1 piept de pui
- 3 linguri de ulei de masline
- 750ml rosii pasate sau 1kg rosii
- 1 ceapa potrivita
- 1 frunza de dafin
- 2 boabe de ienibahar
- 1/2 lingurita de seminte de coriandru
- 1/4 lingurita chimen macinat
- 1/2 lingurita boia de ardei dulce
- 1,5 lingurite de boia afumata dulce
- sare
- piper
- 2 lingurite amidon alimentar sau faina
- 1 lingurita smantana fermentata
- optional cateva masline negre
Spalam bine carnea de pui si o taiem fasii pe care le condimentam cu sare si piper.
Incingem 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie mai mare si prajim bucatile de carne impreuna cu maslinele la foc mare pana carnea se rumeneste usor, apoi le scoatem pe o farfurie.
Punem restul de ulei in tigaie si adaugam ceapa tocata, apoi lasam sa se faca 2-3 minute. Adaugam si carnea , frunza de dafin, ienibaharul, boiaua afumata, chimenul si semintele de coriandru zdrobite. Adaugam sosul de rosii ( eu am folosit 1 kg de rosii date pe razatoare), acoperim tigaia si fierbem timp de 30 de minute.
Intr-un bol punem amidonul sau faina si adaugam 3 linguri de apa rece, si smantana. Amestecati rapid si adaugati la sos amestecand pana se ingroasa.
Lasam sa dea doua trei clocote si apoi luam tigaia de pe foc. Daca este necesar condimentam cu sare si piper.
Servim cu piure de cartofi, sau cartofi natur.
Pofta buna!
Reteta este preluata de pe un blog polonez.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]