Nu am mai gatit demult pui asa ca am rasfoit arhiva si am gasit o reteta din „Secretele bucatariei” un nr. mai vechi. Nu se folosesc multe ingrendiente , puiul se face repede si usor.
Pun poze si mai scriu cate un mic comentariu.
O parte din ingendiente, salvie nu am avut frunze, doar uscata la plic si in loc de supa de pui am pus un pahar de apa amestecat cu 1 lingurita vegeta.
Am condimentat puiul, l-am pus intr-un vas de yena uns cu ulei si l-am bagat la cuptor 10 min.
Apoi am pus feliile de lamaie si 1/2 pahar de supa si iar 10 min la cuptor.
L-am scos, am pus usturoiul ( mai mult, ca ne place) , salvia si cartofii care i-am fixat cu scobitori ca nu vroiau sa stea .
Inapoi la cuptor 50 min la 100 grade. Asa arata gata copt.
Am scos puiul pe un platou ornat cu frunze de salata, am aranjat cartofii in jurul lui si am facut sosul.
Zeama ramasa am pus-o intr-o cratita, am adaugat vinul si amidonul amestecat cu putina apa.
L-am lasat sa fiarba putin si l-am pus in sosiera.
Finalul de aproape
Mi-a placut mult cum a iesit, puiul aromat de la salvie, sosul acrisor, cartofii copti, sper sa va placa si voua !
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
super reteta.l-am facut si e delicios.felicitari
Roxana ma bucur ca ti-a placut, te invit sa mai incerci din retetele mele, sper sa-ti placa !
Promit ca o sa probez toate retetele in fiecare zi o sa-mi fac un menu.
Patri sper sa-ti placa cat mai multe dintre ele si daca ai nelamuriri nu ezita sa-mi scrii :)
vreau si eu sa incerc aceata reteta,doar ca am o neclaritate.de ce trebuie sa dam puiul intai pt 10min,apoi iar pe 10min,de ce nu putem sa-l punem din prima cu tot cu cartofi?multumesc.mi-au placut mult retetele tale si imi place sa sunt ilutrate, astfel se intelege mult mai bn.
Dori probabil pentru a prinde crusta … eu doar am respectat reteta :). Daca ai incercat reteta te rog sa-mi scrii cum ti-a iesit. Spor !
Multumesc frumos pentru toate retetele pe care m-ai invatat sa le fac. In sfarsit am gasit niste retete care sa-i placa si lui Paul ca ii cam "mofturos".Am facut si eu aceasta reteta dar cum nu am mai avut cartofi am facut fara. Pe langa lamaie am pus si portocala, a iesit delicios.
Anca buna ideea cu portocala… daca iti plac retetele cu pui vezi ca am pe toate gusturile :), sper sa-i placa la Paul. Numai bine!
uau:O ce multe retete,esti o bucatareasa desavarsita:D
eu nu stiu sa fac decat mancaruri traditionale…mai improvizez la fripturi si carne la cuptor cu cartofi:)
O buna idee pt pui…chiar ma gandeam cum sa il fac data asta…eu aveam alta reteta cu lamaie,vin si rozmarin dar cred ca am sa incerc reteta ta data asta:)
Am incercat si eu reteta.A iesit gustoasa.Cand o sa mai am timp o sa mai gastesc ceva de aici.
Ma bucur Cris, te rog sa citesti si comentariile fetele aduc mereu imbunatatiri :).