O mancare banala transformata in ceva deosebit, asa as caracteriza aceasta reteta. Faptul ca se foloseste curry si branza si toate chestiile se baga la cuptor schimba total gustul si aspectul mancarii.
Ingrediente 4 portii:
- 500g piept de pui
- 3 linguri ulei de masline
- 200g mazare (am folosit congelata)
- 3 catei de usturoi
- 1 lingura faina
- 200ml lapte
- 1/2 lingurita curry ( optional )
- sare, piper
Pentru piure:
- 4 cartofi mari
- 1 lingura de unt
- aprox 200ml lapte
- sare
Mai avem nevoie de :
- aprox 200g branza ( mozarella, cascaval, cas, gouda, cheddar )
- boia dulce ( sau iute )
1. Tic-tac pornim ceasul si-i dam drumul la treaba; curatam cartofii, ii spalam bine, ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa cu putina sare. Carnea de pui o taiem cubulete. Cuptorul il setam la 200g C.
2. Incingem uleiul intr-o tigaie si adaugam carnea, o prajim putin si apoi adaugam usturoiul si mazarea. Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba pana scade apa de tot. Adaugam faina amestecata cu laptele si amestecam pana se ingroasa. Adaugam si curry, sare si piper, acoperim si fierbem la foc mic 2 minute.
3. Cand cartofii sunt fierti facem piure-ul; ii scurgem de apa, adaugam untul si laptele fierbinte si zdrobim bine (nu cu blenderul ca iese o crema lipicioasa).
Intr-un vas termorezistent sau o tava turnam amestecul de carne de carne de pui cu mazare si sos, apoi punem piure-ul uniform si deasupra branza rasa.
Presaram cu boia dulce sau iute si bagam la cuptor aproximativ 15min pana se rumeneste frumos.
Servim. Este delicioasa!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]