Pui pe sticla

Voi stiti ca retetele cele mai bune sunt cele mai simple, asa ca nu incerc sa va mai conving ci doar sa dau un exemplu: pui pe sticla, si nu pe orice sticla, neaparat cea de bere ( firma va las sa o alegeti voi ) :).

Ingrediente:

  • 1 pui
  • aprox. 100ml ulei de masline
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1/4 lingurita piper
  • 1/2 lingurita rozmarin

Mai aveti nevoie de o sticla de bere de 500ml bine spalata. Sa nu uitati sa-i scoateti dopul si sa goliti/consumati continutul :).

1. Puiul se spala bine atat in interior cat si in exterior apoi se sterge bine cu un servet de hartie.

2. Il condimentam cu sare si piper atat in interior cat si in exterior.

3. Amestecam restul ingredientelor.

Pentru a va usura munca trageti bine puiul pe sticla ( cu fundul in jos, scuzati expresia ) si apoi il ungeti cu amestecul de ulei, boia, rozmarin si suc de lamaie. Indicat ar fi sa-l lasati la rece cateva ore sa se marineze dar daca va grabiti sariti peste etapa asta.

4. Sticla o umpleti cu apa si cu puiul „montat” pe ea o puneti in tava de la aragaz. Puneti si putina apa in tava de la aragaz, sa nu se ardă grasimea scursa.

5. Coaceti la 180g C timp de aproximativ 1 ora si jumatate (depinde de.marimea.puiului) si apoi mariti temperatura la 200g C si mai lasati 5-10 minute sa se rumeneasca. Atentie cand il scoateti din cuptor sa nu il rasturnati si sa va ardeti.

Serviti cu legume, salata si obligatoriu mujdei de usturoi :).

Sfaturi:

Ar fi recomandat sa folositi o tava rotunda mai mica.

Si sfatul Cristinei; la sfarsit il ungeti cu putina miere si il mai lasati 5 min la cuptor.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.