Dupa cum stiti pieptul de pui se gateste foarte usor si de aceea toate retetele cu piept de pui fac parte din categoria celor rapide. Reteta de mai jos se prepara in aproximativ 30 de minute.
Ingrediente (4 portii):
- 2 buc piept de pui
- 3 linguri de faina
- 2 cepe rosii potrivite
- 300g ciuperci ( de preferat champignion)
- 300ml supa de pui sau apa
- 300g mazare
- 100ml smantana de gatit
- sare, piper, ulei
1. Pieptul de pui il taiem in doua si apoi fiecare bucata o taiem de-a lungul obtinand dintr-un piept de pui 4 fileuri. Le condimentam cu sare si piper, le trecem prin faina si le prajim la foc potrivit cateva minute ( pana se rumenesc frumos pe o parte si pe alta).
Scoatem fileurile pe o farfurie si le tinem la cald.
2. In grasimea in care am prajit puiul adaugam ceapa taiata felii subtiri si o calim putin pana se inmoaie. Adaugam ciupercile taiate felii mai grosute si le lasam pana scade apa. Adaugam mazarea ( eu am folosit congelata) si supa. Lasam sa fiarba la foc mic 6-7 minute si apoi adaugam smantana. Lasam sa fiarba la foc mic pana se ingroasa sosul.
Servim cu orez sau piure de cartofi.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]