Pulpa de vitel cu smantana si ciuperci


Satui de atata carne de porc am trecut la carne de vaca mai precis de vitel :). Reteta am facut-o de mai multe ori dar se pare ca nu am pozat-o. Asa ca iat-o mai jos cu mentiunea ca pozele sunt nu foarte reusite.
Ingrendiente:
1 kg pulpa de vitel
500 g ciuperci
250 ml apa
200 ml smantana
200 ml ulei
sare, piper, patrunjel verde
2 cepe
200 ml vin
100 g faina
Se taie carnea felii si se bate bine cu ciocanul pentru snitele. Se da prin faina si se prajeste in 3/4 din cantitatea de ulei. Se scoate intr-un vas si se pastreaza la cald. Peste uleiul ramas se adauga ceapa tocata marunt, se lasa sa se caleasca bine , se pune o lingura de faina si apoi se stinge cu apa. Se adauga si smantana si se lasa sa fiarba 20 de minute la foc mic. Intre timp se calesc ciupercile in putin ulei. Sosul se strecoara si se pune peste carne, apoi se pun ciupercile se adauga vinul si se lasa sa fiarba inca 30 de minute.


La sfarsit se potriveste de sare si piper. Daca nu este fiarta carnea se mai poate adauga putina apa. Se serveste cu cartofi natur si cu patrunjel verde tocat deasupra.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


9 comentarii la „Pulpa de vitel cu smantana si ciuperci”

  1. OAU! SUNT LA MUNCA, IMEDIAT TREBE SA IES si am nimerit pe blogul asta atata de gustos..parca simt mirosul mancarii numa uitandu-ma la poze.. yami yami..e interesanta reteta. Cred ca e superbuna, mai ales ca imi place mult carnea de vita!

  2. Hello I'd like to congratulate you for such a great quality site!
    Was thinking this is a nice way to introduce myself!

    Sincerely,
    Edwyn Sammy
    if you're ever bored check out my site!
    [url=http://www.partyopedia.com/articles/christmas-party-supplies.html]christmas Party Supplies[/url].

  3. Salut… am primit si eu acest blog de la surioara mea care este in canada…. eu in paris si imi place sa gatesc…. astazi am incercat aceatsa reteta cu o carne de vitel ceva bucatele dar nu pulpa( nu am fost atent la ce trebuie in reteta) dar presupun ca gustul e identic am respectat toata procedura …. trebuie sa recunosc ca a iesit foarte buna …. eu si colegii cu care locuiesc am ramas foarte multumiti … Iti multumesc pentru aceasta reteta si am sa incerc si altele cu carne de pui …. la porc ne limitam (colegii cu coleseterolul ) dar ma bucur ca am primit acest blog d[°!^]b Merçi beaucoup. app eu si surioara sunttem din Turda un orasel de langa Cluj :)

  4. Valer sper sa incerci cat mai multe retete de pe blog, o sa vezi ca sunt foarte usoare. Cat despre Turda cunosc orasul, am verisori acolo :).

  5. Foarte buna!
    Daca sunt acasa, nu ma pot abtine sa nu gatesc ceva bun!
    Din fericire, ”nimeni” nu a mirosit carnea de vita… super buna!

  6. buna amalia!chiar acum am facut reteta asta si cartofi cu fasole si usturoi,sunt foarte incantata deorece este delicios…de abia astept parerea musafirilor mei,trebuie sa soseasca in curand…multumesc ca existi,ai un super site!multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.