Deși este atât de controversată, carnea de pui rămâne totuși cea mai utilizată in bucătăriile noastre pentru că se prepară ușor si este oarecum mai ieftină decât celelalte tipuri de carne. Expresiile de genul „ah cu prânzul sau cina rezolv rapid, bag niște pulpe de pui la cuptor cu niște legume alături și gata” cred că le cunoașteți foarte bine cei care nu aveți timp și inspirație pentru gătit. Rețeta de mai jos se potrivește perfect cu această afirmație, nouă ne-a plăcut pentru ca este cu sos si cu usturoi, la noi usturoiul este la loc de cinste :)
Mancarea se face in maxim o oră, și pentru că se face la cuptor, puteți să vă ocupați de garnitură intre timp sau de alte chestii prin casă.
Rețeta de pulpe de pui în sos de roșii și usturoi
Ingrediente necesare pentru pulpele de pui în sos de roșii și usturoi:
– 8 pulpe inferioare de pui
– 2 roșii potrivite
– 200ml smântână de gătit
-3 căței de usturoi
– 1 ceapă
– 100ml apă
– 2 linguri de făină
– sare, piper, boia dulce, ulei
Cum preparăm rețeta de pulpe de pui în sos de roșii și usturoi?
Preincalzim cuptorul la 180 grade C.
Pulpele le spălăm bine, le tamponam cu un prosop de hartie si le așezăm în tava unsa cu puțin ulei. Le condimentam bine cu sare, piper, boia dulce.
Deasupra presaram ceapa tocata si rosiile taiate cubulete.
o
Smantana de gatit, apa, faina si usturoiul zdrobit le amestecăm intr-un bol si apoi turnam amestecul peste carne.
Acoperim cu o folie de aluminiu si coacem 40 de minute. Luăm folia jos si mai coacem inca 10 minute pana pulpele si legumele se rumenesc frumos.

Servim cu legume, orez, piure de cartofi, mămăliga,cus cus.

Pulpele preparate așa sunt fragede si au un gust pronunțat de usturoi, iar sosul este delicios!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.

Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]