O reteta modificata dupa ce am avut prin frigider. Se face rapid si se serveste alaturi de o salata verde .
Ingrediente:
- 8 oua
- 3 cartofi
- 200g branza
- 3 fire de ceapa verde
- 1 catel de usturoi tocat
- 150g sunca
- 200g rosii cherry
- sare, piper, ulei
- mai trebuia ; 150g ciuperci feliate, 100 ml lapte
Spalam cartofii bine si ii taiem felii subtiri. Ungem o forma de tarta cu putin ulei, asezam feliile de cartofi astfel incat sa acopere bine forma si punem deasupra putin ulei. Bagam tava la cuptor pentru 8 minute la foc potrivit apoi o scoatem.
Intre timp pregatim umplutura; sunca o taiem bucatele si o prajim putin alaturi de ceapa taiata felii. Ouale le batem cu sare si piper ( daca aveti lapte adaugati 100g) . Punem sunca si ceapa , apoi branza si apoi turnam amestecul de oua. Deasupra punem rosiile cherry.
Coacem in cuptor la foc potrivit timp de 10 minute pana capata o crusta aurie.
Reteta ii apartine lui Pam una din favoritele mele :).
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Foarte bine arata.
O seara buna!
pare delicios !sa nu- ti para rau de ciuperci,cred ca are destule si fara.
Draga Amalia,
Super idee!!!!!!…si eu am facut si postat pe blog azi Quiche, dar putin mai altfel ….
O reteta superba, felicitari, Amalia!!
Off,si uite asa ma apuca pe mine disperarea ca inca nu am reusit sa imi iau un aragaz care sa aiba un cuptor ca lumea.Am meu scoate fum din cauza ca merge pe butelie,asa ca ma rezum la retete cat mai putine la cuptor,desi imi plac foarte mult.
Urmaresc de ceva timp blogul tau. E minunat. Practic m-ai invatat sa gatesc si in fiecare zi invat ceva nou! As avea o intrebare: maine vin niste prieteni la mine la masa si as vrea sa stiu daca reteta de quiche este pt 4 persoane? Te pup si merci mult
Anda este chiar pentru 4 persoane :).Te-as ruga sa respecti reteta ( adica cu toate ingredientele).
Amalia, am facut-o zilele trecute. In ce fel de tava ai pus-o? De tabla sau portelan? Intreb pt ca mie nici in 10 nici in 30 nu mi s-a copt. A trebuit s-o las 45 de minute sa se inchege ouale. Tava mea era de portelan, si am pus temperatura cuptorului la 200C. A fost excelenta dupa ce s-a copt :). In loc de sunca am pus carnati afumati (nu am avut sunca).
Laura am copt-o in tava de tabla. Nu-i problema ca ai lasat-o prea mult, eu am incins cuptorul in prealabil poate de aceea am tinut-o asa putin.
am testat si eu reteta,este buna ,seamana cu o musaca cu carne dar mult mai buna( dupa gustul meu).
eu nu aveam atunci forma de tarta si am facut-o intr-o cratita obisnuita doar ca am pus mai putini cartofi si am copt-o aprox 25 min.
Alina
eu nu am avut lapte dar in rest am pus exact ingredientele din reteta ta.