Rasol de porc la cuptor

Este din nou acea perioada  a anului cand mai mult ca niciodata ne simtim mandri ca suntem romani si mancam chestii traditionale, adica ziua nationala. Sau de ce nu și sarbatorile, ca sunt multe si multi sfinti de sarbatorit in luna decembrie ( desigur cel mai mare sfant este porcul pe care il taie norocosii de sarbatori ). Glumesc dar sigur ca in luna decembrie preparatele sunt la mare cautare si mai ales cele traditionale.

In acest spirit  bine primit si simtit de toti, m-am gandit sa va prezint o reteta foarte buna de rasol de porc la cuptor. Poate pica bine avand in vedere ca nu este foarte scump, am gasit rasol feliat in Auchan daca ma intrebati de unde am cumparat asa bucata mare si frumoasa. Si nu, nu este reclama, nici intamplare ca l-am gasit, am mai cumparat de cateva ori si este foarte bun.

Probabil sau mai bine zis sigur il gasiti si prin Selgros, daca aveti drum pe la ei.

Reteta este foarte simpla, doar ca pentru a avea un rasol bine copt si frumos rumenit trebuie sa nu-l grabiti adica sa nu-l coaceti la foc mare.

Si daca nu gasiti bucata asta de carne, decupata din filmele cu Tom si Jerry, puteti folosi si felii mai mici de rasol , ideea este sa le gatiti ca si in reteta.

Rasol de porc la cuptor

Ingrediente:

  • 1 buc rasol mare de aprox 1,2kg
  • 2 linguri sare grunjoasa
  • 2 lingurite amestec condimente uscate ( cimbru, chimion, salvie, rozmarin)
  • 1/2 lingurita piper
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri sos de rosii
  • 1 lingura pasta de ardei

Pentru inceput spalam bine bucata de carne si o stergem cu un prosop de hartie.

Taiem soricul din doi in doi centimetri pe margini (cand se coace se va strange si de aceea trebuie taiat).

Condimentam carnea cu sare, amestecul de condimente, piper si o frecam bine peste tot.

Lasam sa stea la rece 2-3 ore ( de preferat de pe o zi pe alta ).

Punem carnea intr-o tava in care am pus putin ulei de masline si o acoperim cu o folie de aluminiu.

Coacem in cuptorul preincalzit la 170 grade Celsius timp de o ora.

Apoi intr-un bol amestecam uleiul de masline cu sosul de tomate si cel de barbeque.

Scoatem tava si ungem carnea cu acest sos si o mai lasam inca 20 de minute. Procedam la fel si cu cealalta parte a feliei de rasol.

Apoi ungem din nou si mai lasam 10 minute la 200 grade Celsius.

Friptura ar trebui sa fie gata.

Il puteti servi cu cartofi, legume sau cu paine proaspata rustica.

Pofta bună!

Dupa cum se vede in filmulet foarte frageda!

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.