Inca o reteta de muraturi rapide pe care am testat-o de curiozitate. Se face in 10 minute, foarte usor si simplu asa ca am zis hai sa vad ce e de capul ei. Pai e de bine , ridichile murate sunt foarte bune, mai ales pentru cei care adora muraturile de tot felul. Daca va intrebati cu ce se pot consuma , va scriu la fel ca si ceapa murata in sandvisuri , cu friptura, aproape cu orice preparat care se consuma cu muraturi. Eu le-am servit cu omleta cu orez de exemplu la cina si au fost buuuneee.
Am folosit ridichi roz, sincer nu stiu cum se comporta celelalte dar banuiesc ca fix la fel, mie imi plc acestea mai ales pentru culoare.
Asa cum am scris la reteta de ceapa murata calculam proportional apa si otetul adaugat, in cazul ridichilor proportia este de 2 la 1. Adica 2 portii de apa la 1 portie de otet. O sa va scriu in reteta ce si cum
Se pot pastra in frigider pana la 4 saptamani , desi nu cred ca rezista atat.
Sper sa incercati si voi reteta, mai ales acum in sezon cand gasiti ridichi proaspete si fragede mai peste tot.
Ridichi murate – rețeta rapidă
Ingrediente pentru un borcan de 400ml:
- 6-8 ridichi rotunde
- 200ml apa
- 100ml otet de mere de 5%
- cateva boabe de piper si de mustar ( eu am pus doar piper)
- 2 frunze de dafin
- 1 lingurita sare
Taiem ridichiile felii subtiri, in acest caz un feliator sau un robot care feliaza ar fi de mare ajutor. Daca nu aveti puteti folois si razatoarea, dar cu atentie sa nu va taiati.
Punem feliile de ridiche intr-un borcan si apoi le acoperim cu apa.
Rasturnam apa intr-un bol gradat si calculam asa cum am scris. La 2 portii de apa 1 portie de otet.
Punem apa si otetul la fiert impreuna cu sarea, frunzele de dafin, boabele de piper si cele de mustar. Le lasam sa dea intr-un clocot si apoi turnam apa fierbinte cu tot cu seminte si frunze de dafin, peste ridichi in borcan. Inchidem ermetic cu un capac si lasam sa se raceasca .
Bagam borcanul la frigider.
Dupa 2 -3 ore de stat la rece se pot consuma.
Pofta buna!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]