Mie imi plac ruladele… de orice fel :). Si daca tot a fost urat sambata am facut 2 rulade cu crema de ciocolata. O reteta refacuta de data asta cu margarina Rama .
Ingrediente:
Rulada:
- 4 oua
- 4 linguri de zahar
- 3 linguri faina
- 1 lingura cacao de buna calitate
- 1 lingurita ulei
Crema ( compozitia e pentru 2 rulade):
- 250g margarina Rama
- 3 galbenusuri
- 5 linguri zahar
- 3 linguri apa
- 100g ciocolata amara
- 2 picaturi esenta de rom
Pentru rulada mixam bine galbenusurile cu zaharul si uleiul pana se topeste zaharul. Renuntam la mixer si adaugam treptat faina amestecata cu cacao. Amestecam usor pana se omogenizeaza compozitia si adaugam albusurile batute spuma.
Coacem in tava mare de la aragaz ( tava tapetata cu hartie de copt) la foc potrivit timp de 3-4 minute.
Rasturnam foaia pe un prosop presarat cu zahar pudra si rulam usor.
Lasam sa se raceasca timp in care preparam crema :
Punem apa cu zaharul la foc mic si cand se topeste zaharul stingem focul, adaugam ciocolata si amestecam bine. Atentie , amestecul e destul de gros. Adaugam apoi treptat galbenusurile amestecand bine dupa fiecare.
Separat mixam putin margarina. Punem cate o lingura din amestecul de ciocolata si mixam.
Obtinem o crema deosebit de fina. La sfarsit adaugam esenta de rom.
Desfacem usor rulada, ungem cu 1/2 din crema , rulam si tinem la rece 1 ora.
Taiem felii cu un cutit inmuiat in apa calda.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
ce facem cu cealalta jumatate din crema?
Beautiful, I love chocolate filling.
Mai umplem inca o rulada :). Eu am folosit-o la umplut fursecuri .
Thank you !
Ti-a iesit tare apetisanta! N-am mai facut o rulada de cativa ani buni cu toate ca imi plac si mie foarte tare!
Arata super si nu as refuza o felie,pupici.
Iulia poate ar fi cazul sa te apuci de "rulat" :)).
Lissa te pup si eu :).
It´s seems delicious, I like chocolate very much.
A lot of kisses
Cat zahar trebuie pt rulada?…in reteta nu scrie
Me too Maria :) Kisses!
4 linguri Anca, am completat reteta :)
ii gatesc deseori prietenului meu dupa retetele tale.Sant foarte delicioase.Iti multumim Amalia
Cu drag si multumesc pentru aprecieri :).
inca nu am incercat-o dar sigur o sa fie urmatoarea facuta de mine. crezi ca sa putea sa fac jumate de crema cu cioco alba si jumate cu cioco neagra?mersi de sfat…o saptamana extraordinara
Desigur , multumesc pentru urare :).
Buna,am o intrebare:se poate folosi unt sau alt fel de margarina?In loc de Rama?
P.S. Ai retete foarte faine:)
Am incercat cateva pana acuma si
mi-au iesit:).
Multumesc.
Simona
Da, iti recomand unt cu 80% grasime .
PS multumesc mult :)
Hartia de copt se unge inainte de a turna aluatul? Nu se lipeste?
Daca hartia e de calitate nu se lipeste, daca nu trebuie unsa cu putina grasime.
Sigur sunt suficiente 3-4 minute la foc potrivit pentru coacerea aluatului ???
Mi se pare cam putin…eu lasam cam 15-20 de min.
Roxana e destuld e subtire iar pentru rulada aluatul trebuie sa fie un pic mai „umed”.
am incercat-o si pe aceasta de 2 ori. F buna si f usor de facut. important este ca toate ingredientele in special oul sa fie la temperatura camerei.
pe prima am umplut-o cu crema de ciocolata iar pe a 2a simpla ( fara adaos cacao in pandispan) cu gem de caise. cred ca se poate umple si cu nutela simpla din comert la care poti sa adaugi eventual nuca sau cocos.
oricum sint f multumita de reteta pentru care iti multumesc inca o data enorm.
Cu placere, sa stii ca daca folosesti un gem aromat cea simpla este foarte buna … sper sa incerci si alte retete de dulciuri!
f bine arata rulada, cred ca e buna am sa incerc!