Ruladă de carne tocată

rulada-de-carne-tocata-amalia-1

Rulada de carne este extrem de cunoscută în bucătăriile noastre daca pot sa spun asa, se face mereu de sarbatori si probabil cei care au o varsta o situeaza pe primele locuri. Mai demult cand nu se gasea carne era un preparat sofisticat de sarbatori, tin mainte ca mama facea de Craciun aceasta rulada, iar in mijloc punea carnati de casa de porc sau oua pentru un efect frumos.

Rulada de carne se poate consuma atat calda ca fel principal alaturi de un piure de cartofi sau legume, cat si rece ca aperitiv. In principiu este o chiftea uriasa,  compozitia este aceeasi ca si la chiftele, iar in mijlocul ei se pun oua fierte. Noua ne place foarte mult, e adevarat ca nu o fac la fel de des ca si inainte pentru ca desigur sunt alte si alte preparate , acum avem de unde alege cand e vorba de carne, dar este un clasic in viata cum s-ar spune, va ramane mereu in meniul nostru.

Reteta este foarte simpla, rugamintea mea este sa folositi carne tocata de porc, daca folositi amestec de porc vita, rulada va avea o alta culoare nu foarte apetisanta as spune eu. Sigur gustul e foarte bun insa la prima vedere e un pic mai inchisa la culoare. Dar puteti sa o faceti si din carne de pui si atunci va recomand aceasta reteta.

In rest, ingrediente de baza, o tava de chec, foaie de copt si un cuptor. Si spor!

Rulada de carne tocata

Ingrediente:

  • 600g carne tocata de porc
  • 3 oua pentru compozitie + 4 oua pentru pus in interior
  • 5 linguri de pesmet
  • 1 lingurita pasta de ardei dulce
  • 1 lingurita sare ( aproximativ)
  • piper
  • 1/4 lingurita cimbru uscat
  • optional 2 linguri verdeata tocata

Mod de preparare rulada de carne tocata:

Punem carnea si restul ingredientelor intr-un castron, le amestecam bine pana se omogenizeaza. De preferat este sa tineti amestecul la rece 3-4 dar daca va grabiti asta e, mergeti mai departe.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Cele 4 oua le fierbem și le curatam de coaja.

Intr-o tava de chec punem o foaie de copt, lasam o margine mai lunga cu ea urmeaza sa acoperim rulada.

Punem trei sferturi din compozitie in tava ( nu o sa se umple toata tava doar 3/4). Apasati cu mana pe mijloc si puneti ouale unul langa altul. Rulada nu va fi cat toata tava doar cat lungimea insumata a oualelor. Deasupra puneti restul de carne si apasati usor cu degetele trecute prin ulei formand rulada. Acoperiti cu marginea mai lunga a foii de copt si bagati rulada la cuptor fix 50 de minute. Apoi scoateti rulada, defaceti partea de deasupra si mai bagati rulada la cuptor 10 minute sa se rumeneasca frumos.

rulada-de-carne-tocata-amalia-2

Lasati sa se raceasca putin rulada si apoi o serviti calda cu piure de cartofi sau legume.

rulada-de-carne-tocata-amalia-3

Daca doriti sa o serviti ca aperitiv, o lasati sa se raceasca de tot, apoi o tineti la frigider 3-4 ore si o taiati felii cu un cutit bine ascutit.

rulada-de-carne-tocata-amalia-4

Este foarte buna!

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.