Reteta am luat-o din Secretele bucatariei , nr. 5/2005
Aluat de pandispan
4 oua
100 gr zahar
1 plic zahar vanilinat
100 gr faina
25 gr amidon
60 gr fulgi de cocos
Crema si ornat
1 conserva rondele de ananas (340 gr)
400 ml frisca
1 plic intaritor de frisca
100 gr fulgi de cocos
cirese confiate
Cuptorul se incinge la 180 grade C. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Se bat galbenusurile cu 4 linguri apa rece, zahar tos si zaharul vanilinat.Se bat albusurile si 1/3 din cantitate se adauga la compozitia de oua. Se adauga faina amestecata cu amidon si 1/2 din cantitatea de fulgi de cocos. Se adauga restul de albus si se inglobeaza.
Compozitia se repartizeaza in tava , se coace 10 min.
Se scoate si se aseaza pe un prosop de bucatarie presarat cu fulgi de cocos. Se desprinde hartia de copt si se ruleaza pandispanul in prosop. (Al meu blat s-a ars putin pe margini, deoarece nu l-am intins uniform).
Pentru prepararea umpluturii se lasa sa se scurga ananasul si se taie bucati. Se bate frisca impruna cu intaritorul. Se lasa putina frisca deoparte pentru decorat, iar in restul se inglobeaza 50 gr fulgi de cocos si cuburile de ananas.
Se unge foaia cu umplutura de cocos , se ruleaza, si se da la rece 60 de min.
Apoi se pudreaza cu restul de fulgi de cocos. Se spriteaza frisca. Se orneaza cu bucatele de ananas, cirese confiate (eu nu am avut) si fulgi de cocos .
Mi-a placut pentru ca nu este exagerat de dulce si mai ales pentru aroma de cocos.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Ooo, imi amintesc reteta asta minunata! :P
Bravo, Amalia, ti-a reusit rulada de o mie de ori mai bine decat celor din cofetarii!
P.S. Bine-ai venit in blogosfera! :))
Te-am trecut la listuta! Pupic!
Multumesc Laura, deocamdata sunt la inceput cu blogul…incerc sa invat, pacat ca nu prea am timp de asa ceva.
Intr-adevar f faina rulada… o sa o incerc si eu (mai ales ca sunt „fan” cocos:P)
Te astept la mine pe blog!
Spor la treaba!
Oau, este superba!
O trec si pe asta pe listuta „de facut”, sper sa ii vina randul cat mai repede!
Amalia, everything looks amazing. I wish I could understand our language.
Ljilja thank you, you can try to translae with google :).
Am experimentat si eu reteta asta, ce a iesit vedeti aici : http://simopassion.blogspot.com/2012/04/rulada-de-pandispan-cu-ananas-si-cocos.html
Multumesc inca o data Amalia :)
Buna Amalia as vrea sa fac si eu aceasta rulada fara sa pun frisca pe deasupra sa o pot lua cu mana crezi ca ar merge?
Sigur ca da, mai am o reteta de rulada cu crema de ciocolata si nu am pus nimic pe ea tocmai sa o pot lua cu mana :)