Probabil una din cele mai indragite rulade de catre cei din familia mea si nu numai. Se poate consuma atat ca aperitiv dar puteti sa o puneti de pachet la copii, la scoala sau pentru voi la servici.
Rulada de pui cu cascaval este un preparat foarte gustos și usor. Se prepara destul de simplu iar ca ingrediente se folosesc doar cateva, nimic complicat, iar faptul ca se coace in cuptor o face accesibila atat copiilor cat si celor mai in varsta.
Daca tot am pomenit de ingrediente unul care apare si in titlu este cascavalul. Puteti folosi orice tip de cascaval , de preferat unul pe care-l consumati in mod frecvent nu va complicati cu variante scumpe. Si nu incercati sa-l inlocuiti cu cas sau mozarella sau alt tip de branza pentru ca are textura si culoarea potrivita.
Ca si carne de pui intotdeauna se foloseste piept de pui, nu pulpe sau altceva.
Practic rulada se compune dintr-o foaie de cascaval si oua, care se umple cu o compozitie de carne de pui la care se adauga daca doriti si ciuperci. Eu nu am pus deoarece ce sa vezi la ai mei nu le plac dar recomand sa le folositi deoarece dau o culoare frumoasa preparatului si un plus de gust. Se ruleaza , se inveleste in folie si se coace la cuptor. Apoi o lasati sa se raceasca bine,si dupa aceea o taiati felii. Se va felia foarte frumos si dintr-o portie ies multe felii.
Dar haideti sa va scriu reteta cu mentiunea ca eu nu am pus ciuperci.
Rulada de pui cu cascaval
Ingrediente pentru o ruladă cu lungimea de 30cm:
- 2 oua mari
- 200g cascaval ras
- 300g piept de pui tocat
- 1 lingura smantana fermentata
- 1 lingura pesmet
- optional 2 ciuperci si 1/2 de ceapa mica
- sare, piper alb, ulei
Mai aveti nevoie de hartie de copt si folie de aluminiu
Pentru inceput preparati umplutura.
Daca folositi si ciuperci, tocati ceapa marunt si o caliti impreuna cu ciupercile tocate marunt pana scade zeama lasata de ciuperci apoi opriti focul si adaugati smantana , sare si putin piper. Amestecati.
Adaugati amestecul de ciuperci la carnea tocata de pui, adaugati si 1/2 lingurita sare, piper si pesmetul. Amestecati pana se omogenizeaza.
Eu am folosit doar ceapa tocata si smantana fara ciuperci.
Preincalziti cuptorul la 180grade C.
Bateti ouale cu putina sare si adaugati cascavalul ras.
Intr-o tava de 25×35 ( tava obisnuita pentru prajitura) puneti o hartie de copt.
Turnati ouale amestecate cu cascavalul ras si cu o furculita apasati usor si intindeti in toata tava amestecul formand o foaie.
Bagati tava la cuptor fix 13 minute, o sa vedeti ca se formeaza o foaie aurie.
Bun acum atentie.
Pe baltul de lucru puneti o folie de aluminiu, in ea urmeaza sa se coaca rulada.
Scoateti tava, luati cu mana hartia de copt si rasturnati pe folia de aluminiu blatul de cascaval ( cu partea de deasupra in jos)
Blatul trebuie sa fie cald altfel nu se va rula corect.
Sunt doua modalitati de rulare:
1 Cum se vede in poze adica intindeti toata compozitia de carne peste foaia de cascaval si rulati strans lasand putin loc pe margini. Marginile se baga inauntru putin.
2. Puneti toata compozitia de carne pe o latura a blatului de cascaval si rulati lasand putin loc pe marginile laterale.
Inveliti rulada bine si cat d ecat strans cu folia de aluminiu, marginile le strangeti si le indoiti sa fie complet inchisa si coaceti fix 30 de minute.
Dupa acest timp o scoateti si o lasati sa se raceasca bine.
Desprindeti folia de aluminiu cu grija si feliati. Din graba am lasat o bucatica de folie pe care am luat-o dupa ce-am pozat rulada, mea culpa :)
Este excelenta!
Reteta o am de cativa ani de la o cititoare a blogului daca stiti cui ii apartine va rog sa-mi scrieti sa precizez sursa.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
D-abia astept s-o pregatesc.Sarbatori frumoase!
Multumesc asemeni va doresc!
Felicitări pentru tot ce faceți doamna Amalia!
Multumesc mult :)