O reteta pe care am pus ochiul cautand un tort pe care am si incercat-o ieri. De ce ? Ca sa impletesc gusturile in famile; eu carne de pui, el adica sotul ( norocos, asa-i ?) carne de porc. Reteta este un pic modificata , se facea cu ciuperci uscate , eu am pus proaspete. Hai sa vedem:
1 piept de pui dezosat ( 600g)
200g carnat proaspat de porc
150g ciuperci ( de care vreti voi)
40g alune sau nuci prajite tocate mai mare ( nu renuntati la ele , ca nu stiti ce pierdeti :))
putin cimbru si rozmarin
2 catei de usturoi zdrobiti
250 ml bere
ulei de masline
sare, piper negru proaspat macinat ( asa-i ca investiti intr-o rasnita ? nu se compara cu cel de
la plic)
Si acum repejor, pornim cuptorul , il fixam la 180 grade, dam drumul si la plita. Punem putin ulei intr-o tigaie adaugam carnea din carnati, ciupercile tocate, usturoiul , alunele, rozmarin, cimbru, sare , piper si prajim pana carnea este gata amestecand din cand in cand. Lasam sa se raceasca putin.
Ne intoarcem spre piept si ii dam bataie. La propriu. Il punem intr 2 folii si il batem usor cu ciocanul. Saram, piperam, ungem cu putin ulei.
Punem umplutura in mod egal peste tot, rulam si legam strans. Daca reusiti singure sunteti tari !
Luam rulada cu grija si o prajim intr-o tigaie cu putin ulei pe toate partile pana se rumenste frumos.
O punem cu tot cu ulei intr-un vas de Jena , adaugam berea , acoperim cu folia si coacem 30 minute.
Intr timp spalam cartofii ii taiem cuburi, presaram ulei, sare, rozmarin si ii punem in alt vas la cuptor.
Mai lasam rulada 20 minute de data asta fara folie , timp in care o ungem cu sosul din tigaie.
Gata ! Lasam sa se raceasca putin , altfel nu o sa puteti sa o taiati frumos , taiem felii cu un cutit bine ascutit si servim alaturi de cartofi.
Reteta preluata de pe blogul lui Palachinka, cu multumiri !
Am uitat, sos de usturoi si bere neaparat :).
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Hello dear! Thank you for making another recipe from my blog! It makes it all wort it when I see you liked it! :*
Comme d'habitude Amalia, c'est une recette qui fait très envie.
A bientôt.
:) kisses Marija .
Merci, si je s'il vous plaît écrivez votre nom, je ne sais jamais ce qui est:).
O combinatie interesanta-carne de pui, carne de porc…………felicitari Amalia!
Buna, Amalia!
Iti urmaresc retetele de foarte mult timp si cred ca faci o treaba minunata cu blogul.
As fi incantata sa te am in listuta mea de bloguri gustoase, sa-mi spui daca se poate (adresa blogului http://bucatariaportocalie.blogspot.com/)
Multumesc frumos!
Flori
Bineinteles, Flori, ti-am vizitat blogul foarte frumos, te trec si eu in lista :).
Minunat. Ai scris precum o poveste. Parca, parca-mi vine sa ma apuc de o rulada. Dar, din lipsa de timp astept pana sambata.
Multumesc mult, sper sa citesti si "povestea" de la spaghetti alla putanesca :)). Cat despre muschiulet,da este o reteta de weekend :).
Cum se fac cartofiorii din imagine?
Imi place mult blogul tau, la cat mai multe retete!
Cristina scrie in reteta daca citesti cu atentie :).
Ah super multumesc, stau prost cu atentia aparent :))
Buna Amalia, acum am vizitat ptr prima oara blogul tau, cu toate ca am 30 de ani cu gatitul nu prea ma impac dar stii ce maine incerc reteta aceasta, sper sa nu imi dezamagesc sotul ;).
ceva super gustos,dar merge si simplu
Buna ziua Amalia as dori de craciun sa fac o rulada din piept de curcan crezi acesta ar fi ideia potivita . Am nevoie de sfatul dumeavostra. Va doresc un Cracin fericit.
Si eu as vrea sunt in cautarea unei retete bune …