Salata cu orez, legume si ton

Salatele cu ton sunt poate cele mai indragite salate cu peste tocmai pentru ca tonul la conserva se gaseste mai peste tot la un pret accesibil. Desigur puteti sa o incercati si cu file de merluciu, macrou sau hering, cu conditia sa fie in suc propriu nu in sos tomat.

Ingrediente:

  • 100g orez
  • 150g amestec mexican
  • 1 conserva mica de ton bucati
  • 1 ceapa mica rosie
  • cateva masline
  • sare, piper, ulei de masline , suc de lamaie

Fierbem orezul in apa cu putina sare, apoi il strecuram sub jet de apa rece . Procedam la fel si cu legumele. Tonul il scurgem de apa ( daca cumparati in ulei il lasati asa si nu mai adaugati ulei la salata).
Ceapa o tocam marunt.
Amestecam ingredientele, condimentam cu sare si piper si mai adaugam putin suc de lamaie.
Servim. Daca aveti rabdare o mai lasati sa stea 10 minute sa se patrunda ingredientele.
E tare buna, sotul a mancat ceafa cu cartofi dar nu s-a putut abtine sa nu o guste :)).

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


6 comentarii la „Salata cu orez, legume si ton”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.