Salata cu ton si oua este un preparat gustos ce il puteti servi atat la pranz cat si la cina. Salatele cu ton sunt foarte indragite la noi in familie si cred in general de catre toata lumea probabil pentru ca sunt gustoase si usoare. Bineinteles ca sunt adorate in primul rand de catre cei carora le place pestele, apoi de sexul feminin datorita faptului ca au putine calorii. Eu una am fost tot timpul pentru si ori de cate ori am ocazia prepar cate o salata cu ton, in principiu la cina, caci da la cina servesc de cele mai multe ori o salata.
Singura mentiune pe care o fac este ca puteti folosi si alt peste in loc de ton de exemplu merluciu sau macrou, eu am folosit merluciu.
In rest doar de bine, pe blog mai am cateva retete de salata cu ton pe care le gasiti aici:
Si acum reteta.
Salată cu ton și ouă
Ingrediente 1 porție:
- 90g ton conservat (in ulei de masline)
- 200g salata iceberg sau ce salata va place eu am folosit un mix de salate
- 1 ceapa mica rosie sau 2 fire ceapa verde
- 4 rosii cherry
- 1 ou fiert
Pentru dressing:
- 1 lingurita de mustar
- 1 lingurita maioneza
- 1 lingura de ulei de masline (daca aveti ton in ulei de masline folositi uleiul din conserva)
- 1 catel de usturoi curatat
- sare, piper
Spalam salata si o uscam cu un servet de hartie apoi o rupeti bucati.
Rosiile le taiati sferturi, ceapa o taiati felii subtiri.
Oul il fierbeti, il curatati de coaja si il taiati sferturi.
Pentru dressing se amestecă mustarul si maioneza, apoi se adauga usturoiul zdrobit.
Asezati salata intr-un bol, apoi tonul, feliile de rosii, ceapa ( eu am folosit ceapa verde) si deasupra feliile de ou. Turnati dressingul, amestecati usor si serviti.
Pofta buna!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]