Salată de ardei copți

salata-de-ardei-copti-amalia-1

Salata de ardei copți este una dintre salatele preferate ale soțului și nu numai a lui si mie imi place foarte mult. Deobicei o prepar vara cand am ocazia sa cumpar ardei bine copti si aromati. Se prepara foarte usor si as zice destul de repede.

Ca si dresing eu folosesc ulei, otet si usturoi zdrobit. Nu trebuie sa folositi mult usturoi, e suficient o bucata sau doua la 4-5 ardei, va asigur ca dau salatei un gust nemaipomenit.

Ce tip de ardei folosim? Recomand cei rosii de tip kapia sunt extrem de aromati, dar puteti folosi orice tip de ardei gras, cu coaja groasa si de preferat sa aiba codita, sa-i puteti intoarce mai usor si sa-i tineti de ea cand mancati :)

Deobicei se calculeaza 2 ardei de persoana , dar daca va plac foarte mult puteti sa mai adaugati inca unul la numaratoare :)

Salată de ardei copți

Ingrediente 3 portii:

  • 6 ardei grasi
  • sare
  • 2 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • otet

Pentru inceput coacem ardeii. Aici sunt mai multe modalitati, prima ar fi cea mai cunoscuta direct pe ochiul de la aragaz , daca aveti o plita ar fi foarte bine. Ardeii se pot coace si in cuptor , aceasta metoda este indicata daca coaceti cantitati mai mari de ardei pentru ca se coc mai multi dintr-o data. Trebuie copti pana fac o crusta neagra.

O alta metoda ar fi sa-i coaceti pe grill sau de ce nu in tigaie cu capac.

Fac o mica paranteza si va scriu ca am incercat cateva metode de a curata cu usurinta ardeii copti. MAi demult puneam sare grunjoasa pe ei si ii lasam sa se raceasca apoi ii curatam, insa acum folosesc metoda cea mai simpla. Ii pun fierbinti intr-o punga de plastic pe care o leg la capat ( practic o rasucesc sa nu intre aer) si ii las sa se raceasca. Apoi ii scot din punga si ii curat, pielita pur si simplu cade de pe ei, atat de usor se curata! Ideal ar fi sa folositi cat mai putina apa, va udati mana cu apa si ii curatati pentru a pastra cat mai mult aroma.

Apoi ii asezati intr-un vas , ii condimentati cu sare, adaugati ulei si otet ( la 6 ardei ar fi cam 2 linguri de ulei si o lingurita de otet) cantitatile pot varia in functie de cat va place otetul, mai mult sau mai putin, puteti sa-l omiteti complet.

Usturoiul il zdrobiti bine bine si-l puneti peste ardei. Puteti sa zdrobiti usturoiul impreuna cu putin patrunjel verde.

Intoarceti ardeii pe toate partile in vas astfel incat sa fie bine acoperiti de dresing.

Serviti!

Pastrati salata maxim o saptamana la frigider, intr-un vas acoperit ermetic.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Un comentariu la „Salată de ardei copți”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.