Salata de cartofi noi cu ridichi si marar este un preparat pe care-l puteti servi ca atare sau alaturi de un preparat din carne de pui, de exemplu snitele. Se face foarte usor si o recomand in sezonul de primavara cand apar cartofii noi si ridichile sunt foarte crude. Desigur, puteti sa o preparati si cu cartofi cu coaja rosie, daca nu gasiti din cei noi.
Salată de cartofi noi cu ridichi și mărar
Ingrediente:
- 750g cartofi noi
- 1 legatura de ridichi de luna ( 150g)
Pentru sos:
- 3 linguri iaurt cremos
- 3 linguri maioneza ( puteti inlocui tot cu iaurt)
- 3 linguri marar tocat
- sare
- piper
Catofii noi ii spalati bine si ii puneti la fiert in apa. Este preferabil sa folositi cartofi mai mici.
Dupa ce cartofii au fiert ( ii incercati cu o furculita, daca intra usor in ei sunt fierti, atentie sa nu-i fierbeti in exces) ii strecurati si ii tineti sub jet de apa rece.
Daca sunt mai mici ii taiati in jumatate daca sunt mai mari cuburi,
Puneti cartofii intr-un bol si deasupra puneti ridichile spalate si taiate felii subtiri, mararul si sosul.
Amestecati usor si salata este gata.
Este de preferat sa o consumati proaspata dar puteti sa o pastrati la frigider maxim 2 zile.
Pofta buna!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]