Salată de conopidă cu țelină și ouă

salata-cu-conopida-telina-si-oua-amalia-1

O salată super bună pe care am preparat-o din întâmplare, vroiam sa fac salata de conopida cu oua si apoi mi-am dat seama ca am o bucata mare de telina in frigider asa ca am combinat, am adaugat si a iesit o bunatate!

In general retetele de salata cu legume fierte neesita un sos cu maioneza pentru a avea un gust deosebit. Eu am incercat de-a lungul timpului sa tot inlocuiesc maioneza cu alte sosuri sanatoase si pana la urma am reusit un truc pe care vi-l impartasesc si voua. Desigur e valabil cand preparati 2-3 portii de salata adica mai putina. Am cumparat maioneza si o combin cu iaurt grecesc, este excelenta combinatia o puteti incerca si voi, proportita este de 2/3 adica 2 linguri de maioneza la 3 linguri mari de iaurt.

Salata de conopida cu telina si oua este o salata excleenta pe care o puteti prepara oricand aveti pofta sau cu ocazii festive. Contine oua, conopida, telina, ceapa, castravete murat, nelipsitul usturoi si pentru un plus de gust am adaugat cam 70g de sunca putin afumata, va spun iese o nebunie!

Dar  haideti sa vedem reteta.

Salată de conopida, țelină și ouă

Ingrediente 3 portii:

  • 300g conopida
  • 200g telina
  • 2 oua
  • 1/2 ceapa rosie
  • 1 castravete murat
  • 2 catei de usturoi
  • 70g sunca putin afumata
  • optional 1/2 mar crud
  • sare
  • piper proaspat

Pentru sos:

  • 1 iaurt mic grecesc ( 150g)
  • 1 lingura maioneza
  • 1 lingurita mustar

Pentru inceput desfacem conopida buchetele si telina o taiem betisoare nu foarte subtiri. Le fierbem impreuna in apa cu sare. Conopida se fierbe mai repede iar telina trebuie sa fie doar pe jumatate fiarta, asadar asa cum am scris se fierb impreuna pana cand conopida este aproape fiarta. Nu lasati sa fiarba foarte mult pentru ca e zdrobeste, trebuie sa fie al dente :).

Intre timp fierbem si ouale, ceapa o tocam marunt, usturoiul il zdrobim iar castravetele il taiem cubulete, le fel si marul. Daca va intrebati de ce sa puneti si mar, pai marul ii da o nota putin mai fresh fiind dulce acrisor.

Dupa ce conopida a fiert o strecuram impreuna cu telina si le lasam sa se raceasca apoi le taiem, buchetelele de conopida nu foarte marunt iar telina cubulete mici.

salata-cu-conopida-telina-si-oua-amalia-2

Punem toate ingredientele intr-un bol condimentam cu sare si piper.

Preparam sosul amestecand toate 3 ingredientele.

Turnam sosul peste legume si amestecam usor, apoi gustam daca mai este nevoie adaugam sare si piper.

Sfat: Puteti adauga si putin hrean ras fin, ii dau un gust deosebit plus face salata putin picanta.

Servim cu paine proaspata sau prajita.

salata-cu-conopida-telina-si-oua-amalia-3

Este foarte buna!

 

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.