Salata de icre 2

Salata-de-icre
Un alt mod de-a prepara icrele, m-am gandit sa va scriu si voua reteta. Este rețeta clasica doar cu ulei fără gris sau paine, salata se face rapid daca folositi mixerul… cred că in 10 minute.

In funcție de ce cantitate de salată doriți să obțineți puneți mai mult sau mai putin ulei, proportia corecta este următoarea : la 100g icre se folosesc 250ml ulei. Puteți să folosiți maxim 1l ulei.

Ingrediente:

  • aprox 100g icre
  • ulei
  • sare
  • suc de lamaie

Daca folositi icre cumparate le puneți intr-un bol împreună cu sucul de la o lămâie si adaugati treptat ulei mixand continuu. Când observați că incep sa se adune adăugați puțină apa fierbinte si mixați.

Eu folosesc icre cumparate de crap, cod, hering. Cele din prima fotografie sunt de cod.

Dacă folosiți icre proaspete (cum sunt cele din foto demai jos) le puneti intr-o strecuratoare fină si turnati putina apa fiarta peste ele. Apoi le zdrobiți si le frecați cu sare, adăugați ulei ca si la maioneza putin cate putin alternand cu suc de lamaie si apa fiarta sau apa minerala.

 

Icrele se deschid la culoare si sunt pufoase.

 

Cand ați obținut cantitatea de salată dorită adăugați o ceapa mică dată prin razatoare sau tocată mărunt.

Așa arată la final. După ce stau la rece se mai întăresc.

Salata-de-icre-2

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


17 comentarii la „Salata de icre 2”

  1. Draga Amalia, te rog sa nu te superi ca intervin, dar icrele postate de tine sunt icre rosii, icre de somon sau de Manciuria cum mai sunt numite si nu se consuma frecate…
    Se presara cateva pe paine prajita unsa cu unt, sau in cupe ce ceapa rosie, sau in aranjamente „hors d’oeuvre”…

  2. Iza multumesc esti draguta, Dana colega mea le-a primit de la cineva din Galati, eu iti spun sincer am mancat cateva bobite :) tare bune , acum m-ai lamurit pe deplin ( banuiam eu ceva, ca erau prea frumoase sa le zdrobesc ) promit ca asa o sa le pap. O zi frumoasa iti doresc!

  3. Anonim apa se pune in stare fierbinte :)…pui apa la fiert si cand clocoteste iei cu lingura din ea si pui in icre.Te rog sa-mi scrii daca ai inteles , vreau sa-ti reuseasca reteta.

  4. Amalia, icrele astea arata ingrozitor de bine! Am cumparat masina de paine si as vrea sa folosesc reteta asta pentru ca sunt foarte bune cu paine de casa! Voiam sa te intreb daca reteta este universal valabila, daca poate fi folosita indiferent de tipul de icre pe care le am sau trebuie sa fie neaparat icre rosii?
    Multumesc!

  5. Hey cu paine de casa sunt excelente! Reteta este universal valabila se poate face cu orice tip de icre, cele maicunoscute sunt cele de crap si hering. Sper sa nu incerci cu icre negre la alea nu functioneaza :)). Tin pumnii, o sa vezi ca se fac usor si sunt tare bune :).

  6. doamne nu pot sa cred ca se pot face icre din astea fara gris ,eu pun 3 linguri de gris la o lingura de icre rosii.voi incerca merci!

  7. Buna Amalia, rețetele tale sunt extrem de bune. As vrea maine sa fac niste icre de pește prin din cris, procedez la fel ca si in reteta asta? Mulțumesc. Te pup

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.