Salata de icre cu paine

Salata de icre cu paine 0

Imi plac icrele si m-am decis sa incerc aceasta varianta de preparare a lor pentru ca pe restul le-am incercat. Ce pot sa va scriu, painea le face sa fie mai spornice si mai pufoase, stiu ca fetele din sudul tarii o sa ma certe si o sa-mi scrie ca da, icrele se fac doar cu ulei si putin suc de lamaie, dar ce sa faci in Ardeal totul se schimba si uite ca unii nu le prefera in varianta concentrata ci un pic mai light, asa, cu paine sau cu gris :).

Reteta este simpla si spre deosebire de celelalte variante se consuma mai putin ulei.

Ingrediente:

  • 100g icre proaspete ( va las pe voi sa alegeti de la ce peste eu am folosit de hering cumparate la cutie)
  • 2 felii de paine 
  • 150ml lapte
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • aprox 250ml ulei
  • putina sare
  • 1 ceapa mica 

1. Punem icrele intr-o sita foarte fina sau tifon si le spalam sub jet de apa de sare.

Apoi le punem intr-un bol si adaugam sucul de lamaie, mixam bine si adaugam treptat ulei ( cam 100ml ) mixand mereu. 

2. Painea o desfacem de pe coaja si o inmuiem in lapte apoi o stoarcem bine, o zdrobim si o adaugam la icre ( toata odata ). Mixam, adaugam ulei si din cand in cand cate o lingura de apa fierbinte. Eu am pus in total 3 linguri.

Daca doriti sa faceti o cantitate mai mare de apa, puteti sa adaugati mai mult ulei si din cand in cand apa fierbinte.

Adaugam si ceapa data pe razatoarea mica si daca este cazul sare.

Salata de icre cu paine 1Salata de icre cu paine 2Salata de icre cu paine 3Salata de icre cu paine 4

Servim cu paine proaspata sau prajita depinde cum stati cu silueta :).

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


2 comentarii la „Salata de icre cu paine”

  1. Buna Amalia!Eu sunt din Rosiori de Vede, Teleorman si am aceasta reteta de la bunica mea.aceasta a preluat-o dintr-o carte a Sandei Marin.de cele mai multe ori am facut cu painea inmuiata in apa si a iesit ff buna, cred ca inmuiata in lapte e si mai si.Imi place mai mult varianta aceasta decat cea cu gris.
    aa si inca ceva eu folosesc apa minerala, nu am incercat cu apa fierbinte, si in schimb icrele inainte de a le prepara le frec un pic la bain-marie le ajuta sa se desfaca.
    Felicitari pentru postari si sa ne incanti in continuare!te urmaresc de cate ori doresc sa ma inspir.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.