Ioai ce sa spun, am mancat kale! Nu radeti, am tot auzit de kale pana acum dar nu am incercat-o, o data ca o gasesc destul de rar prin magazine sau ma rog cand merg eu la cumparaturi nu gasesc , si a doua oara nu am cautat o reteta sa vad cum o pot integra. Dar ce sa vezi zilele trecute am vazut la oferta baby kale si am zis ca e cazul sa o testez, pana la urma sunt fan verdeturi asa ce ce poate fi atat de rau.
Revenind la kale reteta de salata cu omleta am servit-o in weekend, am preparat omleta doar dintr-un ou, asa cum v-am scris prin postari, am redus portiile de mancare dar sa stiti ca a fost suficient, salata este foarte buna, in fapt am mai preparat-o si ieri. Nu trebuie sa folositi multe ingrediente si se prepara imediat.
Si puteti sa o serviti si cu alte preparate, cum ar fi carne la gratar sau friptura.
Salată de kale cu omletă
Ingrediente:
- 125g kale
- 4-5 masline verzi sau kalamata
- 1 ridiche
- 1 ceapa mica rosie sau 1 fir ceapa verde
Dressing
- ½ Lingura ulei de masline
- sucul de la jumatate de lamaie
- 1/2 lingurita oregano ( optional)
- sare si piper, dupa gust
Pentru omleta:
- 1 ou
- 1 lingura lapte
- optional branza sau sunca
- sare piper
- ulei
Pentru salata taiem varza kale fasii, ridichea felii si ceapa rosie o tocam. Daca folositi ceapa verde o taiati felii subtiri.
Punem toate ingredientele intr-un bol si adaugam uleiul de masline, sucul de lamaie, sare, piper si optional oregano. Adaugam si maslinele si amestecam usor.
Preparam omleta; batem oul cu putina sare si piper si adaugam laptele apoi prajim omleta in putin ulei sau unt pe o parte si pe alta. O scoatem pe o farfurie, o impaturam in doua si o taiem felii.
Punem salata intr-o farfurie si deasupra omleta.
Servim cu paine prajita sau fara. Eu am mancat fara paine.
Pofta buna!
Reteta este inspirata de pe blogul gourmandelle.com
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Buna Amalia. Kale trebuie „masata” (kale intr-un bol, putina sare sau fara sare, doar ulei). Asa isi va schimba textura si va deveni mult mai placuta cand o mananci. :-)
Multumesc pentru sfat :)