Salatele sunt intotdeauna binevenite, cel putin la noi in familie. Cu cat mai usoare cu atat mai bine.
Salata de ridichi cu iaurt este o salata usoara, fresh, deoarece ingredientele folosite sunt foarte crude si proaspete. Se face foarte usor iar ca dresing am folosit iaurt tocmai pentru a evidentia prospetimea salatei.
As mai vrea sa adaug ca o puteti consuma alaturi de carne la gratar, cartofi sau cu paine prajita. Nu stiu, eu consum salate aproape cu orice asa ca nu prea stiu preparate care sa nu se potriveasca cu salata.
Am folosit ridichi de primavara, da ridichile pot fi clasificate in linii mari in patru tipuri principale- de vara, de toamna, de iarna si de primavara in timp ce producatorii le clasifica pe forme, culori si dimensiuni, cum ar fi de culoarea neagra sau alb, cu radacini rotunde sau alungite.
Iata cateva sfaturi care poate va sunt utile atunci cand cumprati ridichi:
- Frunzele trebuie sa fie verzi si crude
- radacina ( adica ridichile) sa nu aiba taieturi sau fisuri
- suprafata lor trebuie sa fie ferma si tare
Ridichile se spala bine cu apa rece si se curata de impuritati ( pamant), apoi se depoziteaza intr-o punga de plastic in frigider.
Cam atat despre ridichi haideti sa vedem reteta de salata de ridichi si castraveti.
Salată de ridichi și castraveți
Ingrediente doua porții :
- 7-8 ridichi mai mari (din acelea roz rotunde zic)
- 100g castravete sau 7 cm dintr un castravete fabio ( cred ca asa e mai simplu)
- 2 linguri iaurt grecesc
- 1 cățel de usturoi zdrobit bine bine
- piper, sare
Ridichile le taiem jumătati apoi felii subțiri la fel și castravetele, dacă aveți feliator v-ați scos, dacă nu dați cu cuțitul ca pe Youtube fin fin.
Puneți toate legumele într un castron adăugați iaurtul, usturoiul sarea, piperul. Puteți pune și puțin mărar tocat sau mentă ii da un gust foarte bun.
Amestecați și serviți cu felii de cozi de ceapa verde deasupra.
Poftă bună!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]