Sfecla roșie este una din legumele mele preferate, pe lângă faptul că este foarte sănătoasă este și foarte bună. Am testat-o atât crudă cât și coaptă și pot să spun că în salate mi se pare că se potrivește cel mai bine. Oricum este un ingredient ieftin, mereu la îndemână și o găsim în aproape orice anotimp în magazine.
Salata de sfeclă roșie cu feta și nuci este un preparat ușor , simplu ce se poate servi ca atare cu câteva felii de pâine prăjită. Mi-a plăcut mult gustul ușor sărat de feta, aroma de lămâie și textura.
Sfat: Probabil multi dintre voi preparati salata de sfecla cu otet, incercati sa-l inlocuiti cu suc de lamaie si sa adaugati putina coaja rasa o sa vedeti ca este foarte buna in aceasta varianta
Abia aștept să o încercați și voi!
Nu pot să vă scriu câte porții ies pentru că eu am servit-o cu pâine prăjită, iar restul familiei cu carne la grătar. Toți au căzut deacord că este foarte buna!
Vă recomand să folosiți sfeclă nu foarte mare, se coace mai repede sau puteți să o cumpărați gata fiartă, asta ar fi în cel mai urgen caz ca să spun așa, dacă sunteți presați de timp, nimic nu se compară cu gustul sfeclei coapte.
Salata de sfeclă roșie cu feta și nuci
Ingrediente:
- 2 sfecle potrivite sau una mai mare (aproximativ 400 g)
- 100 g feta
- 1 lingura patrunjel verde tocat
- 1 lingura nuca zdrobita
Pentru vinegreta de lamaie:
- 1 catel de usturoi zdrobit
- 2 linguri ulei de masline
- coaja rasa de la o jumatate de lamaie mica
- 1 lingurita suc de lamaie
- 1 lingura otet balsamic
- 1/2 lingurita zahar brun
- 1/4 lingurita sare de mare
- putin piper proaspat
Pentru inceput preincalziti cuptorul la 200 de grade Celsius.
Spalati sfecla bine si apoi o inveliti in folie de aluminiu. Bagati sfecla la cuptor timp de o ora. Incercati cu furculita sa vadem daca este coapta. Daca intra usor inseamna ca este coapta.
Lasati sfecla sa se raceasca si apoi o curatati de coaja. Puteti folosi un burete abraziv, coaja se curata extrem de usor. Atentiune va veti colora pe maini, daca aveti manusi le puteti folosi.
Taiati sfecla cubulete.
Puneti sfecla intr-un bol si adaugati nuca zdrobita, feta taiata cubulete, patrunjelul tocat.
Intr-un bol amestecati toate ingredientele pentru sosul vinegreta: uleiul de masline, otetul, coaja de lamaie, sucul de lamaie, sarea, zaharul brun
Turnati sosul peste ingredientele din bol si amestecati usor. Puneti putin piper proaspat deasupra si serviti.
Pentru o prezentare mai frumoasa puneti putina branza feta deasupra si bucatele de nuci.
Se serveste la temperatura camerei.
Puteti sa pastrati salata la rece 3-4 zile.
Pofta buna!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]