Sfecla rosie este excelenta mai ales in sezonul rece cand organismul are nevoie de vitamine si minerale pentru a putea face fata racelilor. Cunoasteti cred reteta de salata cu sfecla si hrean, acesta este o alta varianta de preparare a sfeclei, una imbunatatita cu feta :) Reteta este simpla si se poate face imediat ramane doar sa cumparati ingredientele.
Ingrediente:
- 1 sfecla rosie mica
- 100g feta
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingurita suc de lamaie
- patrunjel verde tocat
sare
Sfecla o coacem cu coaja la cuptor pana intra furculita usor in ea , asta ar fi cam intr-o ora… lasam sa se raceasca, o curatim cu grija si o taiem felii. Branza feta o taiem cubulete . Asezam pe un platou felii de salata pe care le stropim cu ulei si suc de masline, presaram putina sare apoi asezam cubuletele de feta. Punem putin patrunjel verde pentru decor si nu numai :). Este foarte revigoranta !
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Iti doresc o primavara frumoasa!
Multumesc Valy asemenea iti doresc si tie!
Eu sunt mare fun de sfecla rosie: rad o sfecla cruda, o stropesc cu zeama de lamaie, adaug branza de capra in „firimituri” si stropesc cu ulei de masline. Cu paine prajita este delicioasa!
Ely asa-i ca-i buna ? Uite pentru tine o sa fac o supa rece de sfecla rosie :)
astazi am mancat asa ceva.foarte bun.