Stiu ca suna ciudat denumirea acestui sos pentru cei care nu il cunosc, dar la o simpla cautare pe atotstiutorul google aflam despre el ca este un sos mai precis o marinata folosita in tarile arabe la preparatele din peste, fructe de mare sau legume. Chermoula contine usturoi, chimen, coriandru, ulei de masline, sare si suc de lamaie. In functie de regiune se pot adauga si alte condimente.
Dupa cum se vede nu e complicata deloc, eu am ales sa o combin cu niste vinete la grill si va spun ca a iesit ceva tare bun. O mancare usoara pe care am servit-o la cina zilele trecute.
Acum este sezonul vinetelor, aveti de unde alege la piata, la fel e plin si de verdeturi care mai de care, pentru mine a fost mai greu sa gasesc coriandru dar pana la urma am gasit la ghiveci, l-am cumparat si acum creste verde si proaspat pe balcon. Daca nu gasiti coriandru atunci puteti sa cumparati boabe si sa il macinati acasa.
Ingrediente:
- 1 vanata de aproximativ 400g
- ulei de masline
- sare
Pentru sos:
- 3 linguri ulei de masline
- 2 catei de usturoi
- 1 lingurita de chimen macinat
- 1 legatura mica de coriandru
- 1/2 legatura de patrunjel
- 1 lingurita suc de lamaie
- sare
- piper
Vanata o spalam bine si o taiem felii de aproximativ 0,5cm. Presaram sare, le ungem cu putin ulei de masline si le prajim la grill. Puteti alege si varianta de copt in cuptor, merge mai repede si se fac toate feliile odata.
Pentru sos punem toate ingredientele in mixer si le mixam bine. Eu am preferat sa toc verdeturile marunt iar usturoiul sa il zdrobesc.
Scotem feliile de vinete pe un platou turnam sosul si servim cu paine prajita si rosii.
Sunt delicioase!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]