Pentru mine salatele sunt undeva sus in topul preparatelor. Le ador pur si simplu si mai ales vara mananc zilnic cate o salata, chiar si de fructe. Exista infinit de multe combinatii de arome si gusturi, puteti indrazni orice atunci cand e vorba de o salata. Salata mediteraneana cu naut crocant este o salata de vara, usoara pe care o puteti adapta dupa ingredientele de sezon. Puteti sa o preparati si sa o serviti pe loc sau puteti sa o puneti la pachet intr-un borcan asezata frumos in straturi la fel ca si cea din poza. A fost musai sa scriu separat reteta de naut crocant pentru ca acesta se poate utiliza in mai multe tipuri de salata aceasta este una din ele.O sa scriu reteta doar pentru o persoana daca faceti o cantitate mai mare inmultiti cu cat vreti voi :)
Salata mediteraneana cu naut crocant
Ingrediente pentru o portie de salata mediteraneana:
- 3 linguri naut crocant, reteta aici
- 1 castravete mic
- 1 ceapa rosie
- 150g branza feta
- 1 rosie mare
- cateva frunze de patrunjel verde
Pentru dressing:
- 2 lingurite ulei de masline
- putin suc de lamaie
Cum facem salata mediteraneana cu naut crocant?
Taiem castravetii si ceapa felii, rosia si branza feta cubulete. Daca planuiti sa o serviti la servici puteti inlocui ceapa cu ardei.
Asezam un strat de ceapa, apoi felii de castraveti, branza feta, rosia si patrunjelul verde tocat. Daca strecurati o frunza de busuioc nu o sa va para rau. Adaugati dresingul si apoi nautul. Eu nu am pus sare pentru ca branza este destul de sarata si am considerat ca este suficient.
Atat! Pofta buna!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]