Despre năut probabil aţi citit cât este de sănătos, am scris si eu in multe dintre retete, asa ca nu-mi ramane decat sa va propun o idee de salata picanta, aromata cu naut copt.
Da, nautul copt este excelent, se poate manca si integra in diferite retete chiar si gol ca si popcornul. De obicei eu coc o cantitate mai mare pe care ulterior o folosesc la diferite preparate.
Se face usor si aveti libertate la alegerea condimentelor. Puteti incerca arome specifice cu care nautul este prieten cum sunt turmericul, chimionul sau cele clasice cum este boiaua dulce. Cu cat mai spicy, cu atat mai bine pentru mine. :)
Dar haideti sa vedem cum preparam aceasta salata usoara si rapida.
Am folosit o portie de naut, la fel si ingredientele sunt strict pentru o portie, mai putin nautul care l-am preparat dintr-o conservă.
Salată picantă cu năut copt
Ingrediente pentru o portie de salata
Pentru nautul copt:
- 350 g naut din conserva scurs bine de zeama
- 1 lingurita boia dulce
- fulgi de chilli
- putin piper
- un varf de cutit de sare
- 1 lingura ulei de masline
Pentru salata:
- 1 rosie
- 100 g feta
- 2-3 frunze de salată crocantă
- 1 ridiche
- 2 fire de ceapă verde
Pentru dressing:
- putin ulei de masline
- 1 lingurita suc de lamaie
- piper proaspat macinat
- sare (atentie, feta e sarata)
Cum se face rețeta de salată picantă cu năut copt?
Preincalzim cuptorul la 200 de grade Celsius. Nautul scurs de zeama din conserva il punem pe un servet de hartie si il tamponam usor, apoi il punem pe hartie de copt in tava.
Adaugam condimentele si amestecam usor cu mainile astfel incat sa fie condimentat peste tot.
Bagam tava la cuptor timp de 15-20 de minute.
Nautul se va coace frumos, veti vedea ca are o culoare usor rumena aurie. Scoateti tava si lasati sa se raceasca.
Intr-un bol puneti salata taiata fasii, rosia si ridichea taiata cubulete (puteti folosi ardei in loc de ridiche), ceapa taiata felii subtiri si branza la fel taiata cubulete.
Puneti jumatate din cantitatea de naut, adaugati uleiul de masline, sucul de lamaie putina sare si piper proaspat macinat. Amestecati usor si serviti, de preferat cu paine prajita.
Aceasta salata picanta de naut copt este foarte buna, puteti sa incercati si voi reteta!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]