Sandviș cu ton

sandvis-cu-ton-amalia-1

Ador tonul in orice combinatie asa ca un sandvis cu ton, alaturi de alte ingrediente delicioase este binevenit. Partea buna este ca se poate servi in orice moment al zilei, la mic dejun, pranz sau cina. Sau la petreceri care din pacate in perioada aceasta sunt destul de putine.

Sandvisul cu ton este foarte cunoscut mai ales cel de la o firma celebra pentru sandvisuri ( care in urma unui control s-a constatat ca defapt sandvisurile cu ton contineau orice altceva decat ton). Eu sincer nu am mancat decat de vreo doua ori pentru ca evit in general sa consum painea desi sunt o mare fana a ei.

Asadar ce tip de paine puteti folosi?

In general bagheta frantuzeasca, ciabatta sau paine integrala. Sau chiar lipie, de ce nu, cred ca ar merge de minue. As zice ca cel mai bine se potriveste cu paine integrala, eu pe aceea am folosit-o.

Dar cred ca depinde de gustul fiecaruia, de exemplu puteti cumpara si chifle moi sau cornuri, eu prefer painea cu o textura mai densa si cu coaja crocanta.

Un alt sfat este legat de maioneza. La aceasta reteta se pune o lingura de maioneza. Va spun sicer ca am folosit din cea cumparata, am un borcanel mic si mai nadaug la diferite combinatii, nu pot sa o elimin pentru ca are un gust specific si se simte foarte bine. Desigur ca nu e foarte sanatoasa dar o data pe luna o lingura de maioneza nu cred ca a omorat pe nimeni.

Daca nu doriti sa consumati maioneza o puteti inlocui cu 2 linguri de ulei de masline.

Deesemenea puteti folosi si somon afumat pentru o alta varianta de sandvis la fel de gustoasa.

Si da se poate servi ca si salata alaturi de cateva felii de paine prajita.

Dar haideti sa vedem reteta, care este foarte simpla si extrem de gustoasa, v-o recomand cu drag.

sandvis-cu-ton-amalia-2

Sandvis cu ton

Ingrediente 2 sandvisuri mari:

  • 1 conserva mare ( 160g) de ton bucati scurs de suc sau ulei
  • 1 ceapa mica tocata marunt
  • 1 castravete mic murat taiat cubulete
  • 1 lingura maioneza
  • 1 lingura crema de branza
  • 1 lingurita mustar de Dijon
  • 1 lingura patrunjel verde tocat
  • optional 1 ou fiert taiat cubulete
  • sare, piper proaspat
  • sucul de la o jumatate de lamaie

Puneti toate ingredientele intr-un bol si amestecati usor. Condimentati cu sare si piper, adaugati si sucul de lamaie.

Compozitia este gata , nu va ramane decat sa o puneti pe feliile de paine si sa serviti!

sandvis-cu-ton-amalia-3

Pofta buna!

sandvis-cu-ton-amalia-4

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.