Cand e vorba de sandvisuri sunt campioana fara doar si poate :) Cu doi baieti plus sot, asta insemnad zeci de pachete la scoala si drumuri pe te miri unde, am devenit experta in ceea ce priveste sandvisurile. E drept nu sunt cea mai inteleapta alegere din punct de vedere caloric, dar te scapa mai mereu din situatii de foame crancena si zero timp de gatit.
Asadar un sandvis cu multa umplutura este preferatul tuturor , stiti si voi celebrele reclame la diferite fast food-uri sau fotografiile de pe retelele mas media. Mie mi-a atras atentia un filmulet cu prepararea unui sandvis, pe care l-am salvat si l-am incercat de cum am avut timp.
Este vorba de un sandvis cald cu cascaval , sunca si oua preparat rapid la tigaie. A avut un mare succes si deja l-am preparat de cateva ori pentru ca ne-a placut tare mult. Singurul minus este ca are muuulte calorii dar daca e mai rarut e mai drgaut cum s-ar spune. Puteti sa-l imblanziti cu o salata si atunci mancati doar jumatate de portie. Oricum trebuie neaparat incercat pentru ca e nebunie de bun!
Pentru acest sandvis aveti nevoie de paine toast, este cea mai indicata si o tigaia mai mare in care sa incapa feliile de toast una langa alta.
Sandvis rapid la tigaie
Ingrediente pentru un sandvis:
- 2 oua mari
- 2 felii de paine toast
- 30g unt
- 2 felii de sunca
- 2 felii cascaval sau branza pentru toast
- sare
Intr-un castronel batem ouale cu putina sare.
Topim untul intr-o tigaie antiaderenta, si turnam omleta intinzand-o usor peste tot ca si o clatita.
Punem feliile de paine peste compozitia cruda de oua si le intoarcem raid pe cealalta parte ( vezi foto)
Cu o paleta intoarcem usor ompleta pe cealalta parte. Aici aveti nevoie de dexteritate, mie nu mi-a iesit din prima, dar nu va dezamagiti se poate face si daca se rupe.
Bun, puneti pe o felie de toast o felie de sunca si una de cascaval si pe cealalta invers una de cascaval si una de sunca.
Aduceti marginile de la omleta peste feliile de paine si apoi o felie de paine peste cealalta formand un sandvis mare.
Lasati sa se prajeasca putin pe o parte ( aproximativ jumatate de minut) si apoi intoarceti usor pe cealalta parte si lasati sa se prajeasca tot asa jumatate de minut. Focul trebuie sa fie potrivit.
Scoateti sandvisul pe o farfurie, (optional puneti o bucatica mica de unt deasupra) apoi il taiati in doua.
Este extrem de bun!
Desigur puteti adauga ca si umplutura si legume sau salata, la libera alegere.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]