Dacă vă plac sandvisurile și vreți să nu fiți un mare consumator de pâine, atunci bine ati venit in lumea mea. Eu ador sandvisurile, dar si painea si mereu incerc sa reduc din ea. O alternativa la paine sunt lipiile sau tortilla asa ca aceste sandvisuri cu tortilla sunt perfecte atunci cand vreti sa pregatiti ceva rapid si bun pentru micul dejun sau cina. Sunt crocante, sunt cu multă umplutură și sunt tare gustoase :)
Sunt foarte practice puteti sa le umpleti practic cu orice, de la legume, la bucati de carne, naut ce aveti prin frigider si ce va pofteste inimioara. Singurul lucru la care nu trebuie sa faceti rabat este branza, caci orice sandvis cald nu-si are rostul fara branza.
Idei pentru acest tip de sandvisuri sunt foarte multe mai ales pe Pinterest, eu am vazut zilele trecute multe combinatii care de care mai apetisante, iar la Pockhas am vazut o varianta in care se punea si ou, asta mi s-a parut foarte faina asa ca am facut rapid un tur al frigiderului si am scos din el tot ce am crezut de cuviinta sa pun in aceste minunate sandvisuri. Mai aveti nevoie de o tigaie antiaderentă si putin unt.
Tortilla puteti face acasa dar sincer nu are rost, se gasesc de cumparat atata de dimensiuni mai mici cat si mai mari. Eu am cumparat de la Lidl, varianta cu 6 bucati perfecte pentru ceea ce-am preparat.
Asadar liber la ingrediente, vă scriu ce-am folosit eu.
Ingrediente pentru reteta de sandvisuri cu tortilla
Cantitati pentru 8 bucăți
- 4 tortilla obisnuite ( 26cm diametru)
- 1 ardei mic kapia
- 4 felii de sunca
- 4 felii salam uscat
- 2 oua mari
- 1/2 ceapa
- 200g branza de tip cascaval, mozarella, edam, gouda
- sare, piper
- patrunjel verde ( optional, unul din pici nu-l mananca asa ca am renunat la el)
- unt
Cum preparam reteta de sandvisuri cu tortilla?
Daca doriti puteti renunta la ou, mie mi se pare ca e binevenit deoarece leaga foarte bine compozitia.
Ardeiul, sunca, salamul, le taiem cubulete, ceapa o tocam marunt, la fel si patrunjelul verde, branza o dam pe razatoare.
Batem ouale cu putina sare si piper, adaugam restul ingredientelor, mai putin untul.
Intr-o tigaie antiaderenta, topim o bucatica de unt, punem o tortilla, peste ea jumatate din umplutura, apoi o alta foaie de tortilla si deasupra putin unt.
Lasam sa se faca la foc potrivit 2-3 minute, atentie sa nu fie tare focul, tortilla se arde foarte repede si cu o spatula o intoarcem usor. Lasam sa se prajeasca si pe cealalta parte si preparatul este gata.
Il rasturnam pe o farfurie sau pe un fund de lemn si procedam la fel si cu celelalte doua foi de tortilla.
Taiem cu un cutit bine ascutit in sferturi si astfel avem patru sandvisuri absolut gustoase.
Pofta buna!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]