Saratele cu branza de vaci

Rapide si gustoase, fara praf de copt sau drojdie, saratelele cu branza de vaci sunt un aperitiv usor de facut.

Ingrediente:

  • 300g faina
  • 300g branza de vaci
  • 100g unt
  • 2 galbenusuri
  • 1/2 lingurita de sare

pentru uns deasupra:

  • 1 ou
  • sare, chimen, susan, mac
Galbenusurile de ou se amesteca cu branza si untul apoi se adauga faina si sarea si se framanta usor.
Aluatul se pune la rece cel putin o ora sau de seara pana dimineata.
Scoatem aluatul din frigider si il lasam putin apoi il intindem intr-o foaie de 1/2 cm grosime.
Taiem saratele sau forme de covrigei, le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu ou batut.
Deasupra presaram susan, chimen, mac sau chiar sare.
Coacem saratelele la 180g C timp de 15 minute.
Mie mi-au iesit 2 tavi mari.
Reteta este preluata de pe www.coolinarika.com.
Observatii:
Saratelele ( aluatul necopt ) se pot si congela; le punem una langa alta pe o foaie de copt, apoi le bagam la congelator si cand ingheata le punem intr-o punga.
Bineinteles fara sa le ungem cu ou.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


12 comentarii la „Saratele cu branza de vaci”

  1. Buna, daca as folosi telemea de vaca ar merge? le-am facut si cu branza dulce de vaca si au fost extraordinare, acum nu pot dispune de branza dulce!

  2. Mai practic: intindeti foaia pe masa cat marimea tavii, o preluati dupa ce e intinsa cu sucitorul si o puneti pe dosul tavii ungeti cu ou si chimion si apoi taiati bucatile tip saratea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.