Ce sa va scriu despre ele, decat ca mancam cate doua cand eram mica :)) ( si stiti ce mari erau prajiturile mai demult). Imi plac foarte mult, le fel si sotului meu. Abia am asteptat sa le fac,am constatat ca ca reteta este foarte simpla , totul e sa ai formele :). Am vazut ca sunt mai multe retete, sper sa le incerc pe toate… prima am luat-o de pe blogul lui Leila si Lory ( multumesc fetelor pentru reteta :)), mi s-a parut accesibila si usor de facut.
Ingrediente
Pentru aluat:
250g faina
15g drojdie
200ml lapte
1 ou
30 ml ulei
20g zahar
Pentru sirop ( eu am injumatatit cantitatile si mi-a iesit suficient):
140 g zahar
200 ml apa
esenta de rom
Mai avem nevoie de frisca si putin jeleu, gem de fructe
Amestecam ingredientele si obtinem un aluat de consistenta curgatoare, adica foarte moale.
Lasam sa dospeasca acoperit 30 de minute. Intre timp ungem formele cu putina grasime.
Punem cu lingura aluat in forme ( eu am pus o lingura si jumatate ) si apoi lasam sa mai creasca inca 15 minute.
Coacem in cuptorul preincalzit timp de 15 minute pana se rumenesc frumos deasupra. Mie mi-au iesit 13 bucati.
Pregatim siropul: amestecam apa cu zaharul si punem pe foc. Lasam sa fiarba 1 minut si apoi adaugam esenta de rom.
Scoatem savarinele din forme ( se scot foarte usor) si le insiropam bine.
Siropul trebuie sa fie caldut. Folosim tot siropul.
Taiem un capacel si le umplem cu frisca. Deasupra punem jeleu de fructe, fructe confiate sau un gem mai acrisor.
Formele le-am cumparat dintr-un magazin mai mic dar am vazut in Billa si la Selgros.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
M-ai dat gata. Am cumparat si eu miste forme, dar mi-i se par cam mici. Daca ai timp uita-te pe http://retetelemamei.wordpress.com/
poate identifici marimea. O seara placuta.
Mmmm…ce pofta mi s-a facut! Si mie imi plaaaac….
Ghiocel intradevar sunt un pic mai mici decat cele folosite de mine… si ale mele sunt mai mici cred. Sper sa incerci si tu reteta :)
Miha poti sa incerci reteta e foarte simpla sau daca nu hai la mine ca mai am 2 savarine :).
Hi hi…pana ajung eu faci altele! :))
Ce bine arata!!! Trebuie sa incerc si eu reteta :-)
Amalia felicitari!! ti-au iesit super…mmmm …ma bucur ca reteta mea ti-a fost pe plac
mi-ai facut pofta:)asa ca musai trebuie sa le fac…
Draga Amalia,
m-ai omorat cu savarinele tale. Nu stiu nu se fac cu pesmet ? Eu pun o intrebare numai as vrea sa stiu numai. Ale tale arata super O sa le incerc si eu neaparat. Dumnezeu sa-ti dea sanatate si sa ne pui pe blog cat mai multe retete
Maria
Draga Maria iti multumesc pentru cuvintele frumoase :). Este o reteta si cu pesmet trebuie sa o caut si o scriu. Te pup si numai bine !
Ti-au iesit super Amalia, este una din prajitura mea preferata. Nu am facut niciodata acasa, nici nu mi-am inchipui ca se pot face. Oricum sunt frumoase foc si pana sa incerc si eu…traiasca cofetaria Carpati! :P
Ina daca ai forme merita sa le incerci,se fac foarte usor :).
Am cateva intrebari,stiu ca aluatul de savarina este asemanator cu cel de cozonac si vreau sa stiu ce fel de drojdie ai folosit,proaspata sau uscata?Ai facut maia?Eu am KitchenAid si vreau sa stiu daca este OK sa fac aluatul la el.Merci mult si numai bine.A…sa nu uit…imi place f mult site-ul tau.
Am folosit drojdie proaspata dar poti folosi uscata, dospeste mai repede.
Superbe! imi plac la nebunie savarinele facute in casa, pana acum le-am incercat doar pe cele cu pesmet de care m-am indragostit iremediabil. Am sa le incerc si pe cele cu drojdie cat de curand.